El Ballet de Moscou torna a Cervera el dia 28 amb 'El Llac dels Cignes'

El Ballet de Moscou torna a Cervera amb El Llac dels Cignes inteior
photo_camera L'espectacle es podrà veure al Gran Teatre de la Passió de Cervera

El Ballet de Moscou presenta a Cervera el clàssic El Llac dels Cignes, una creació de dues llegendes del ballet com Màrius Petipà i Lev Ivanov i amb la música del gran Txaikovski que acompanyarà als solistes Cristina Terentiev, Anatolie Ustimov i Alexei Terentiev, en l’obra més representada de la dansa clàssica. La cita serà el dijous 28 de setembre a les 21 hores al Gran Teatre de la Passió de Cervera.

En paraules del seu director i fundador, Timur Fayziev “la vida d’un ballarí exigeix un compromís total. Els assaigs són diaris i moltes hores; s’ha de dur una vida espartana, dedicada a millorar la tècnica, controlant les hores de son i de descans i, naturalment,  cuidar molt l’alimentació. Però quan s’està enamorat de la dansa tot això no suposa un sacrifici, ans al contrari; la companyia es converteix en la teva família, passes tot el temps amb ells, i la professió és tan absorbent que et deixa poc o cap espai per a altres coses”.

Un ballet fundat fa més de 25 anys

El ballarí i coreògraf rus Timur Fayziev va fundar la companyia del Ballet de Moscou l'any 1989, format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos com el Bolshoi o l'Stanislavski. El Ballet de Moscou fou elegit  pel genial Rudolf Nureyev el1991 per a la seva darrera gira per Europa. Avui dia és una de les companyies més importants i més internacionals del seu país, havent fet més de 60 gires arreu del món: Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc.

El Ballet de Moscou compta amb un repertori extens on destaquen títols com El Llac dels Cignes, El Trencanous, La Bella Dorment, El Somni d’una Nit d’Estiu i les seves últimes produccions: Carmen, Don Quixot i Romeu i Julieta.

La Companyia porta en aquesta ocasió un gran nombre de promeses de la dansa russa, encapçalats pels grans solistes Cristina Terentiev, Anatolie Ustimov i Alexei Terentiev. Tal com apunta Fayziev “busquem artistes complets, amb una tècnica excel·lent i amb capacitat per ficar-se dins el personatge i commoure a l’espectador. La tècnica per si sola no serveix”.

Les entrades per aquest espectacle es poden adquirir a la taquilla del Gran Teatre de la Passió de Cervera i www.4tickets.es/balletdemoscu

comentaris