Cervera promociona la seva gastronomia a 'Els plats de la Festa Major'

Un total de 17 restaurants de la ciutat participaran en aquesta iniciativa que es portarà a terme de l'1 al 7 de febrer

1 Plats de Festa Major interiroLa Paeria de Cervera impulsa una nova iniciativa per promocionar la gastronomia local i els establiments de restauració de la ciutat: Els plats de Festa Major, que es prepararan en 17 restaurants de Cervera de l’1 al 7 de febrer.

La gastronomia de Cervera està marcada per l’entorn, basat en la producció agrícola, i per la tradició de la cuina catalana d’interior. És en aquest sentit que per la Festa Major de febrer es promocionaran dos plats típics de la zona: l’ofegat de la Segarra i el bacallà a la catxipanda.

Pel que fa a l'ofegat de la Segarra, es tracta d'un plat típic de la comarca que té com a base productes del porc, atès que a les cases a l’hivern es feia la matança i s’aprofitava tot. Els principals ingredients del plat són peu, orella, galta i morro de porc, que es couen i es cobreixen amb un brou, d’aquí el nom d’ofegat. Un plat de cocció lenta però de digestió satisfactòria, sobretot als freds mesos de l’hivern segarrenc.

D'altra banda, el bacallà a la catxipanda, és el peix que es consumia antigament a les comarques d’interior com la Segarra, ja que és l’únic que es podia conservar i arribava als nostres mercats. S’elabora de moltes maneres, com per exemple a la catxipanda, una samfaina amb productes de l’hort com pebrots, albergínies, tomàquets i cebes.

Comentaris