Torna la Passió més antiga d’Europa, adaptada com mai al dinamisme del segle XXI

La Passió de Cervera torna després de l'aturada per la pandèmia, i ho fa amb novetats, adaptada als nous llenguatges del segle XXI i amb una representació que reuneix més de 300 persones entre equip artístic i tècnic

La Passió de Cervera ©La Passió
photo_camera La primera funció tindrà lloc el 27 de març - Foto: Passió de Cervera

Després de l’aturada obligada de dos anys a causa de la pandèmia, Cervera reviu la seva Passió amb diverses novetats i millores per seguir erigint-se com una de les principals representacions d’aquestes característiques a nivell europeu.

La primera funció tindrà lloc el 27 de març i la resta de representacions seran el 3, 9, 15, 24 i 30 d’abril. D’aquesta manera, tot el públic interessat té una oportunitat única per viure una de les representacions més multitudinàries i antigues de Catalunya, donat que la seva història la remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa.

La Passió compta en les seves representacions amb un nodrit nombre d’actors i actrius que donen vida als diferents personatges i que, en total, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic

Les entrades per a totes les funcions ja es poden adquirir des del mateix web de La  Passió de Cervera (www.lapassiodecervera.com).

La Passió de Cervera - Ajuntament de Cervera

La Passió més dinàmica: noves formes de veure la cultura

Aquesta temporada s'estrena amb nombrosos canvis. A nivell escenogràfic, s’estrenaran diferents elements elaborats per l'equip artístic que atorgaran més vistositat a les escenes d'Herodes i Pilats.

A nivell textual també s’han implementat millores amb canvis a diferents parts del text per fer les representacions més reduïdes en durada de forma global i també donar més fluïdesa als diferents quadres.

D’aquesta manera, segons l’equip de La Passió de Cervera, “les funcions s’adapten a les noves formes de veure cultura al segle XXI, on el públic agraeix el dinamisme”. D’aquesta  manera, la representació “es va adaptant a aquests nous llenguatges per tal de apropar- nos cada vegada més al tarannà de l'educació i l'expressió dels valors moderns”.

Aquestes noves representacions de La Passió tindran també l’al·licient de comptar amb una coral i dansa en directe i amb un dels escenaris més grans de Catalunya

La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu

Més de cinc-cents anys d'història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l'any 1477.

Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic.

La Passió de Cervera - Ajuntament de Cervera

L’èxit ha estat constant de llavors ençà i, malgrat que el text continua essent el mateix, l’escenificació ha sofert innombrables millores i la direcció artística s’ha professionalitzat. S’han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió que ofereixen una visió espectacular amb els 40 metres totals de boca d’escenari, essent el teatre amb la boca més gran d’Espanya i la tercera d’Europa.

La construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais, i combinen recordant la bellesa històrica dels grans antics decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes

Amb la renovació de l’apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s’ofereix un ambient determinat en cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l’espectacle. La nova elaboració del vestuari; reproducció fidel a la indumentària del temps.

Els efectes especials introduïts amb gran espectacularitat fan que l’espectador gaudeixi d’un espectacle complert en tots els sentits. Tot això, i la col·laboració de 300 persones a l’escenari, configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera.

Comentaris