Cervera rebrà el desembre potenciant l’esperit nadalenc i el seu ric patrimoni històric

Entre les activitats organitzades per la Paeria de Cervera destaca la 1a edició de la Fira Playmobil

Plaça de la Universitat de Cervera, un dels espais més emblemàtics de la capital segarrenca
photo_camera Plaça de la Universitat de Cervera, un dels espais més emblemàtics de la capital segarrenca

El llarg pont de la Puríssima donarà peu, a Cervera, a l’arrencada de diverses activitats de cohesió social i d’oci familiar en clau nadalenca. Així doncs, es convida a redescobrir l’estendard de la Segarra amb un seguit de propostes que potencien l’esperit de les festes, el valor artesanal, la creativitat i els seus principals testimonis del patrimoni històric i cultural.

El Mercat de Nadal, tota una tradició
La Capital de la Segarra iniciarà el mes de desembre, un dels més especials del calendari, amb el tradicional Mercat de Nadal.

Aquest tindrà lloc en dues jornades: el diumenge 5 i el dissabte 11 de desembre. Pel que fa a la primera cita, aquesta tindrà lloc a la Plaça Major, i pel que fa a la segona, es traslladarà al comercial carrer Guinedilda.

El municipi aproparà als veïns i visitants un seguit de productes artesanals i connectats amb la tradició: des dels avets als tions, passant per les figures de pessebre, les decoracions i tota mena d’artesanies.

Es podrà gaudir d’aquesta proposta des de les 10.00 a les 19.00 hores, aproximadament

cervera article2

L’estrena: la 1a Fira Playmobil de Cervera
El pont de la Puríssima d’enguany convocarà a Cervera als fans d’un dels jocs més entranyables i imaginatius que existeixen: l’univers Playmobil.

Així, la 1a Fira Playmobil de la capital de la Segarra es desenvoluparà els dies 4 i 5 de desembre, i tindrà lloc a l’edifici del Sindicat. Constarà de sis espais de muntatge de diorames, de diferents temàtiques, i a l’exterior es completarà amb dos inflables i una selecció de Food Trucks.

A més, us recomanem que presteu molta atenció a les xarxes socials de la Paeria de Cervera, ja que properament llençaran les bases d’un sorteig lligat a la 1a Fira Playmobil, on es podrà  guanyar un lot de productes locals.

cervera article1

Temps d'Universitat

Més activitats festives
Enguany torna a Cervera un dels seus personatges clàssics de les festes nadalenques, el Patge Karim, que rebrà als infants a la Universitat el 30 de desembre, a partir de les 18.00 hores. Allí escoltarà els seus desitjos i recollirà les cartes dels infants adreçades als Reis Mags.

També tindrà lloc la 2a edició del ‘Viu el Nadal a Cervera’ on es podrà gaudir de tallers, jocs familiars, espectacles, projeccions cinematogràfiques, paintball, en diferents espais del municipi; i la 2a edició de l’activitat ‘El caganer amagat’, amb la col·laboració amb els comerços de la ciutat.

A més, sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti, la capital de la Segarra té previst realitzar les Campanades a la Plaça Major i el concert d’inici d’any al pavelló municipal

cervera article4

Temps de descobrir el patrimoni cerverí
El diumenge 5 de desembre tindrà lloc la darrera visita de la temporada de ‘Temps d’Universitat’.

Es tracta d’una visita teatralitzada que transporta als seus oients al segle XVIII.

Dos actors de la companyia Alea Teatre seran els responsables d’amenitzar el recorregut que s’inicia a la Universitat. Aquests encarnaran, per una estona, dos personatges històrics: l’escultor Jaume Padró, i el Canciller de la Universitat en temps divuitescos

cervera article3
La passejada turística, on l’humor hi és molt present, té un preu de 6 euros i permetrà als estudiants (visitants) conèixer els secrets més ben guardats, i els espais principals d’aquest emblemàtic edifici.

Tothom qui n’estigui interessat, podrà gaudir de les visites que la Paeria organitza cada dissabte de la mà d’un guia local i que tenen un preu de 5 euros per persona. En aquestes, es fa un recorregut pel casc històric de Cervera i es visita l’Església de Santa Maria, la Universitat, la façana de l’Ajuntament i el carrer de les Bruixes, entre altres.

A més, també resta a la disposició de la ciutadania el Centre d’Acollida Turística (CAT), complementari dels existents actualment a Catalunya. Aquest espai disposa d’un espai temàtic dedicat al naixement de la Generalitat de Catalunya, que veié la llum l’any 1359 en terres segarrenques. Així, es pot conèixer els últims mil anys d’història de la institució a través d’un audiovisual.

Mercat de Nadal

Comentaris