Ramon Turull, homenatjat a Cervera en el marc de la Setmana cultural Isagoge

A més de la col·locació d'una placa commemorativa a la casa de Turull, es va poder gaudir d'una narració de contes, la mostra de llibres i un sopar literari

Descoberta de placa a la casa natal de Ramon Turull. Fotografia: Jordi Prat.
photo_camera Descoberta de placa a la casa natal de Ramon Turull. Fotografia: Jordi Prat.

El dissabte 17 de setembre, en el marc de la Isagoge, Cervera va dedicar una jornada per retre homenatge a la figura de Ramon Turull i Bargués (Cervera, 1922-2003), del qual enguany es compleixen 100 anys del seu naixement. 

El Casal de Cervera va ser l'escenari de deu ponències breus al voltant de Turull, en un acte organitzar per la Paeria cerverina i l’Espitllera-Fòrum d’Estudis Segarrencs

A més, es va organitzar la col·locació d’una placa commemorativa a la casa on va viure tota la vida Turull, al carrer Sòria, 3. L’acte de descoberta va comptar, entre altres, amb els fills de l’homenatjat, Max i Albert Turull, així com representants municipals. 

La Biblioteca Josep Finestres de Cervera es va afegir a l’homenatge amb dues activitats, una narració de contes i una mostra de llibres.

La narració de contes, adreçada al públic familiar, va anar a càrrec Txell Morera i estava basada en l’obra 'La bruixa enemiga de la Carranca... i vuit històries d’animals' de Ramon Turull. Seguidament, es va inaugurar la mostra bibliogràfica que inclou obres literàries (poesia, teatre i narrativa) de Ramon Turull i altres títols de la seva faceta com a editor. Aquesta exposició es podrà visitar fins al divendres 23 de setembre.

La jornada va cloure amb el sopar literari organitzat per Òmnium Cultural Segarra-Urgell, amb la col·laboració de la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra, al Paranimf de la Universitat.

L’acte fou conduït per la periodista cerverina Judit Castellà, amb interpretacions literàries a càrrec del rapsoda Xavier Hidalgo i musicals d’Alba Bonet i Isaac del Pino, violí; Lluc Armengol, viola; i Duna Pomés, violoncel, del Conservatori de Cervera; i la lectura de poemes i textos de l’autor per part de familiars i altres personalitats en representació del món cultural cerverí.

Comentaris