El cineasta cerverí afincat a Nova York Xavier Marrades presenta una peça inspirada en Cervera

 

El cineasta documental cerverí afincat a Nova York, Xavier Marrades, ha creat una peça d’autor inspirada en Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Sota el títol Passatges, Marrades ha creat una peça purament visual en què s’omet l’ús de la paraula i que busca generar impacte i curiositat.

És una aproximació poètica a Cervera a través dels seus habitants i dels seus paisatges

El discurs, dins del realisme màgic, es mou entre la dimensió quotidiana i al·legòrica de les coses i ens remet a la idea de cultura com expressió de l’ànima d’una comunitat.  

Xavier Marrades és un cineasta documental cerverí. Format a Barcelona i Nova York, on va viure durant deu anys i on encara manté contacte constant. El seu és un cinema d’autor, amb una mirada molt particular que s’ha anat forjant en tots els seus treballs. Mirada contemplativa que busca la dimensió universal i la bellesa de la nostra quotidianitat i les petites coses.

La inspiració de Marrades se centra en conceptes clau, com ànima, cultura, memòria i terra

Segueix Córrer la Veu

La literatura pren protagonisme a les activitats del mes d’abril de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Les accions s’inicien aquest dijous amb la presentació a l’Auditori de l’antologia poètica Jaume Ferran, caudal de vida y poesíael segon acte del cicle Córrer la Veu. El llibre té l’objectiu de difondre l’obra poètica de l’autor, la major part exhaurida, i que representa una part important del seu corpus literari.


La tercera cita de Córrer la Veu serà el dimecres 10 d’abril a l’Auditori. Allí es durà a terme una presentació-tertúlia amb Rafael Nadal, premi Ramon Llull per l’obra El Fill de l’italià; Marc Artigau, premi Josep Pla per La Vigília; Sílvia Soler, que presenta la seva darrera novel·la, El fibló; i Entre el cel i la terra, el debut literari del músic Gerard Quintana.

Els orígens de la Passió Medieval

Una representació a l’estil de l’època medieval que retorna als orígens de la Passió de Cervera. Aquests són els elements que oferirà La Passió Medieval de Cervera el dissabte 6 d’abril a les 10 hores a l’església de Santa Maria de Cervera.

L’obra manté tres espais diferenciats: el Cel, l’Infern i la Terra

En aquest acte teatral i litúrgic, que es va estrenar l’any 2016, hi intervenen més de 150 persones, entre actors i actrius, tècnics i equip artístic. El text s’ha adaptat a un sol acte per poder-la representar en una sola sessió i la música s’ha compost per a la producció, fent una aproximació de la sonoritat i l’estil religiós medieval.

Mènsula, diàlegs amb el Patrimoni

Els actes del cap de setmana continuaran diumenge 7 d’abril amb la inauguració de Mènsula, una mirada col·lectiva de 15 artistes locals i internacionals sobre les mènsules, un dels elements patrimonials característics dels balcons de la Paeria de Cervera. L’exposició forma part de Diàlegs, on una sèrie d’artistes i creadors estableixen diàlegs amb diferents obres, espais patrimonials, carrers i places de la ciutat.

En aquesta ocasió, 15 artistes de diferents disciplines, procedències i generacions proposaran una mirada contemporània a aquests elements històrics des de l’escultura, la pintura, la fotografia, les arts visuals, la instal·lació o la intervenció

Els artistes participants en aquest diàleg són: Àngela García, Agnès Pla, Alba Cuñé, Roser Vallès, Georg Massanés, Manescal, Carles Gutiérrez, Joan Porredon, Elena Lucio, Roser Sàmènsules cerverarries i Pentáculo escultores (Stefano Dalle Vedove, Max Dalmau Abraham, Giulia de Manincor, Takehiro Iwata, Simone De Santis).

mènsules cervera

Comentaris