Una enquesta d'alumnes nouvinguts a Guissona revela com se senten els guissonencs

IMG_20190402_121923
photo_camera Els alumnes de l'institut de la FEDAC que han realitzat l'enquesta als veïns de Guissona.

L'alumnat de diversitat de l’institut de la FEDAC de Guissona, recentment nouvinguts a Catalunya, ha elaborat una enquesta amb 8 preguntes per conèixer l'opinió de les persones que viuen a Guissona sobre diferents temes d'interès al municipi.

Els estudiants han sortit pels carrers de la vila i han realitzat les enquestes amb l'objectiu de millorar la comunicació oral en llengua catalana, interaccior i integrar-se amb la vida social i amb les persones del municipi.

Els escolars valoren positivament la iniciativa impulsada pel centre, i creuen que és una bona manera per aprendre a parlar català

S’han realitzat 318 enquestes; 68 han estat realitzades per l’alumnat i 250 han estat rebudes per xarxes socials. Un 74,5% dels enquestats han estat dones i la majoria entre 31 i 65 anys.

IMG_20190402_124953

Després de fer l’estudi dels resultats de les enquestes, els alumnes de diversitat les han presentat a l’alcalde de Guissona. Entre els temes que han sorgit, cal destacar que els enquestats consideren que el problema més greu del municipi és la neteja, amb un 51,8% seguit de l’incivisme. Als guissonencs però, també els preocupa la comunicació, la integració, la inseguretat, el transport públic i l’oci.

Els participants a l’enquesta consideren que es podria millorar l’oferta d’oci, turística i comercial i que calen millores en els parcs i zones verdes, així com adaptar voreres i millorar l’asfalt dels carrers

Pel que fa al nivell d’identificació amb el municipi, els enquestats se sentirien molt identificats amb Guissona, es trobarien orgullosos del seu patrimoni, de la seva història, de la cultura popular i de les entitats. Estarien més o menys contents amb la festa major (tot i que proposen més activitats nocturnes, infantils i de cultura popular) i sobretot, de l’enquesta se n’extreu que, la població de Guissona se sent feliç vivint-hi.

Des de l’ajuntament s’ha agraït als enquestats la tasca realitzada en l’elaboració de l’enquesta i l’extracció de dades, i s'ha expressat que aquests són uns resultats que segurament seran molt útils pels pròxims candidats a ocupar l’alcaldia municipal.

comentaris