El Club Esportiu Cervera celebra cent anys de futbol a la capital de la Segarra

Partits de veterans i un sopar, un llibre de la història del club i una exposició, actes més destacats amb motiu del centenari

Presentació centenari CE Cervera 2 inteior
photo_camera Presentació de dilluns amb alguns dels participants

El 2017 es commemora el centenari del futbol a Cervera. La Sala de Plens de la Paeria va acollir dilluns la presentació del programa d'activitats que s'han previst per a celebrar l'efemèride i entre les quals destaquen una trobada de la família futbolística del CE Cervera amb partits de veterans i un sopar, el dissabte 10 de juny; l’edició d’un llibre de la història del club, que veurà la llum l’any 2019, i una exposició al Museu, que s’inaugurarà al setembre en la setmana cultural Isagoge.

El Club Esportiu Cervera ha creat una Comissió Organitzadora dels actes del Centenari formada pels presidents del club i l’Escola de Futbol, membres de la Junta directiva, exjugadors i aficionats. La presentació va anar a càrrec de Ramon Royes, paer en cap; Joan Prat, regidor d’Esports; Jordi Terés, representant de la Federació Catalana de Futbol; Ramon Bernaus, president del CE Esportiu Cervera; Rosa Sucarrats, representant de l’Escola de Futbol; Marta  Vidal, presidenta del Futbol Femení; i Josep Aldomà, Ton Pedrós i Jaume Binefa, de la comissió organitzadora.

El Club Cerverí d’Esports i Cultura es va crear el 1916, presidit per l’historiador cerverí Agustí Duran i Sanpere

El paer en cap va mostrar el seu agraïment a tots els assistents i a tothom "que ha fet possible els 100 anys de futbol a la ciutat". Per la seva part, el regidor d’Esports va parlar de la millora els darrers anys de les instal·lacions esportives municipals així com del bon moment actual del futbol cerverí gràcies a la bona tasca de l’Escola.

El Club Cerverí d’Esports i Cultura es va crear el 1916, presidit per l’historiador cerverí Agustí Duran i SanpereA l’acte hi van ser presents els expresidents Pepe Riu, Josep Camps, Ramon Bernaus, Ramon Royes Larroya i Salvador Solé.

El representant de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Terés, va afirmar que demanarà al president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, que vingui a Cervera.

Com a actes centrals del Centenari destaca l'edició d'un llibre que documenti i expliqui la història del futbol a Cervera. Es tracta de la culminació d’un projecte de l’expresident Antoni Pintó, que havia començat a recollir informació. L’edició del llibre anirà a càrrec de Ton Pedrós, Josep Gual i Josep Armengol i està previst que vegi la llum el 2019, any que Cervera és capital de la cultura catalana.

Convidaran al president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar

D'altra banda, el dissabte 10 de juny se celebrarà una trobada de tota la família futbolística cerverina de les diferents èpoques. Està prevista la disputa d’un partit contra els veterans del FC Barcelona, un partit contra un equip històric català i un sopar.

Per últim, es farà una exposició de fotos, material gràfic, vídeos, notícies a la premsa, trofeus, material esportiu... S’instal·larà al Museu de Cervera i està previst inaugurar-la al setembre per la Isagoge.

Comentaris