La Segarra estrenarà 17 noves línies d'autobús que uniran el centenar de nuclis de població de la comarca

Els nous serveis, integrats al sistema tarifari de l'ATM de Lleida, estaran basats en un sistema a la demanda i en l'aprofitament de les places lliures de les línies escolars

autobus la segarra foto acn inteior
photo_camera El secretari de Mobilitat, acompanyat del president de Consell de la Segarra, responsables de l'empresa de transports i altres autoritats, a Cervera / Foto ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en servei dilluns que ve, 17 noves línies de transport públic de la Segarra multiplicant així l'oferta actual per 14, en el nombre d'expedicions, i arribant al centenar de nuclis de població que hi ha a la comarca. Les noves rutes, que funcionaran de dilluns a divendres i estaran integrades al sistema tarifari de l'ATM de l'Àrea de Lleida, estan basades en un sistema a la demanda i en l'aprofitament de places lliures de serveis escolars. La Segarra té unes característiques de densitat i dispersió territorial que són molt favorables a la implantació d'aquest tipus de serveis. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el director general de Transport i Mobilitat, Pere Padrosa, i la directora dels serveis territorials del Departament a Lleida, Dolors Tella, han presentat l'oferta aquest divendres.

Pel que fa al transport a la demanda, la persona que necessita desplaçar-se en transport públic ha de contactar el dia abans a l'operador per tal que el bus s'aturi a la parada prevista. El sistema de transport públic a la demanda arribarà als nuclis de població que actualment no compten amb aquest servei.

Per al transport a la demanda, la persona interessada ha de contactar el dia abans a l'operador per tal que el bus s'aturi a la parada prevista

Pel que fa a l'aprofitament del transport escolar, es posen a disposició del públic en general les places no ocupades per escolars i estudiants d'ensenyament obligatori. Aquests serveis es presten de manera fixa tots els dies lectius. Fora del curs escolar, es podran fer servir els mateixos serveis, de dilluns a divendres, prèvia demanda.

Per efectuar la demanda del servei a l'empresa Cots Alsina s'ha posat a disposició el telèfon 973 53 21 27 i també es pot fer la sol·licitud a través del correu electrònic i de whatsapp.

Els títols ATM es poden adquirir als punts de recàrrega que hi ha a la comarca: quioscos, estancs, supermercats Plusfresc, Centre d'Atenció al Client i Ajuntament de Cervera

Les noves línies entraran a formar part del sistema tarifari integrat de l'ATM de l'Àrea de Lleida, fet que permetrà els usuaris gaudir d'un estalvi important sobre el preu del bitllet senzill i beneficar-se de la intermodalitat a altres línies de bus o al servei de Rodalies, amb la possibilitat de realitzar fins a tres transbordaments gratuïts.

Els títols ATM es podran adquirir i recarregar als punts de recàrrega que hi ha a la comarca, principalment quioscos, estancs i supermercats Plusfresc. També es podran comprar al Centre d'Atenció al Client instal·lat a l'Ajuntament de Cervera.

Totes aquestes mesures estan incloses en l'Estudi de millora del transport públic de la Segarra, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat en coordinació amb l'ATM de Lleida i la col·laboració dels municipis de la comarca, el Consell Comarcal, dels operadors i d'altres agents del territori.

comentaris