Comencen les obres per millorar la mobilitat a la zona dels semàfors de Cervera

Les obres, que van començar el divendres 12 de gener, tindran una durada aproximada d’entre sis i vuit mesos

obres rotonda semàfors3
photo_camera Les obres consisteixen en la construcció d'una rotonda de 21 metres de diàmetre, que permetrà reordenar la mobilitat - Foto: Paeria de Cervera

La remodelació de la cruïlla entre l’avinguda de Catalunya i el carrer Victòria preveu la construcció d’una rotonda, la renovació de l’asfalt, la substitució dels paviments i l’habilitació de punts de connexió a Internet.

Les obres, que van començar el divendres 12 de gener, tindran una durada aproximada d’entre sis i vuit mesos. En aquest període hi poden haver talls puntuals de trànsit per facilitar els treballs.

El projecte permetrà la reordenació de la mobilitat en un espai de 1.978 m2 de superfície al punt de màxima confluència de vehicles i vianants de Cervera.

Es construirà una rotonda, de 21 metres de diàmetre; s’augmentarà l’amplada de les voreres per als vianants, amb la redefinició dels carrils de la calçada; i es modificarà i millorarà la regulació semafòrica.

Els passos de vianants s’allunyaran de la zona amb més circulació per incrementar la seguretat dels desplaçaments.

Per possibilitar el pas de vehicles de grans dimensions, que estarà limitat a alguns sentits de circulació,  l’espai central i la rotonda s’executaran de manera que puguin ser envaïts puntualment per aquests vehicles.

Altres actuacions previstes són la plantació d’arbres i la col·locació de jardineres amb vegetació entre els carrers Victòria i Combat; la instal·lació de quatre punts d’accés wi-fi a l’eix de vianants; i la col·locació de tres pantalles informatives, amb tecnologia led, a la cruïlla, el carrer de Guinedilda i la plaça de Sant Miquel.

També inclou l’execució de mesures per pal·liar els efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, els nous paviments seran amb materials que evitaran el sobreescalfament derivat de l’impacte directe del sol; es plantaran més arbres i s’incrementarà la vegetació; i finalment, es col·locarà una font a la plaça de la Universitat i un nebulitzador a la plaça de Santa Anna.

Les obres, del projecte “Millora de la connectivitat entre la nova Cervera i la ciutat històrica i monumental”, representen una inversió de 782.579 euros. Per executar-les, la Paeria de Cervera disposa d’una subvenció de 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).i una altra de 173.615 euros del Pla de Cooperació Municipal de la Diputació de Lleida.

rèviament a l’execució del projecte, es va procedir a l’enderroc de dos edificis, situats a la cantonada entre l’avinguda de Catalunya i el carrer Victòria, per possibilitar l’eixamplament i la reordenació de la zona.

Comentaris