Constitueixen un nou consell assessor d'arqueologia a Guissona

El nou òrgan municipal pretén vetllar per la protecció, conservació
El nou consell assessor d'arqueologia de Guissona ©AjGuissona
photo_camera El nou consell assessor d'arqueologia de Guissona ©AjGuissona

Ahir es va constituïr el Consell Assessor d'Arqueologia de Guissona, un nou òrgan municipal creat per vetllar per la protecció, conservació, investigació, difusió i valorització del patrimoni de Guissona, tot impulsant el seu aprofitament socioeconòmic i cultural.

El nou òrgan està format per administracions diverses com l'Ajuntament de Guissona, el Consell Comarcal de la Segarra, la Diputació de Lleida i la Direcció General de Patrimoni; el configuren organismes de recerca com l'Institut d'Estudis Catalans, Universitat Autònoma de Barcelona i Institut Català d'Arqueologia Clàssica; i ens privades com BonÀrea, amb la vocació conjunta de col·laborar per al progrés de Guissona i la gestió de la seva herència arqueològica.

El Consell d'Arqueologia de Guissona, dependent de l'Ajuntament de Guissona, simbòlicament recull el testimoni de l'antic Patronat d'Arqueologia de Guissona, responsable de la investigació arqueològica i el reconeixement de l'herència local entre l'any 1995 i l'any 2015

La nova organització es reunirà diverses vegades al llarg de l'any i tindrà una funció consultiva i d'assessorament en la gestió del llegat arqueològic de Guissona. Cal destacar que la creació d'aquest ens respon a l'interès nacional dels vestigis de la ciutat romana de Iesso i, que de forma remarcable, en formarà part la Direcció General de Patrimoni. La nova organització actuarà de suport i de suport per l'Ajuntament i el Museu de Guissona en les seves funcions i contribuirà en l'orientació de la recerca i la visibilització del patrimoni arqueològic de la vila.

L'acte el va presidir l'alcalde de Guissona, Jaume Ars i va comptar amb la presència de la regidora de cultura, turisme i festes, Agnès Pla; la Cap del Servei d'Arqueologia i Paleontologia, Maria Teresa Miró; i la Cap de la Secció de Coordinació Museística i protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, Anna Maria Garrido. A més de comptar amb l'assistència del vicepresident tercer del Consell Comarcal de la Segarra, Josep Esquerra; el director de comunicació i relacions Corporatives de l'empresa BonÀrea, Daniel Marsol; la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Catalans, Marta Prevosti; el membre numerari de la Secció Històrico-Arqueològica de la mateixa institució, Miquel Molist; i el director de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, Josep Maria Palet. I els doctors i membres del grup de recerca Dr. Josep Guitart, catedràtic emèrit de la UAB, Dr. Joaquim Pera, Dra. Núria Roman i Dra. Esther Rodrigo. Finalment, també hi van assistir el conservador del Museu de Guissona, el Sr. Josep Ros i el seu director, el Sr. David Castellana.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement