Detingut a Cervera per estafar 1.500 euros a tres persones a l'Urgell amb el mètode del 'fals amic o familiar'

L'home de 39 anys estafava amb el mètode del 'fals amic o familiar'
Els jutjats de Cervera ©Oriol Bosch
photo_camera Els jutjats de Cervera ©Oriol Bosch

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous a Cervera un home de 39 anys acusat de tres delictes d'estafa comesos a la comarca de l'Urgell amb el mètode del 'fals amic o familiar'. Segons els Mossos, l'estafador actuava sempre de la mateixa manera.

El modus operandi del detingut consistia en interactuar amb les víctimes fent-les creure que tenien un amic o familiar en comú, creant un clima de confiança i després, els hi comunicava que aquesta persona en comú havia mort i que necessitava diners per anar al sepeli i fer front a les despeses de l'enterrament

La quantitat de diners estafada a les 3 víctimes ascendeix a 1.570 euros. La investigació continua oberta i no es descarta que el detingut estigui implicat en altres fets similars. A més, l'acusat amb antecedents, va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el passat 25 de març, després de tenir coneixement que el dia anterior s'havien produït dues estafes, a Bellpuig i Anglesola, amb la modalitat coneguda com 'el fals amic o familiar'. El dia 5 d'abril es va denunciar un tercer fet a Anglesola amb el mateix 'modus operandi'. La investigació, iniciada pels Mossos d'Esquadra, va permetre identificar al presumpte autor dels fets, que va ser detingut aquest dijous a Cervera com a presumpte autor de tres delictes d'estafa.

comentaris