Contes, l'Arxiu i Ciències Socials: els protagonistes culturals d'aquesta setmana a Cervera

books-close-up-design-1290828
photo_camera Les activitats son gratuïtes i obertes a tothom. (Suzy Hazelwood - Pexels)

La capitalitat de Cervera 2019 porta una altra setmana d'activitats culturals per a tots els públics i gutsos, gratuïts i oberts a tothom. 


Contes a la Catxipanda


El dijous 25 d'abril a les 17.00 hores, en el marc de la marató de lecutra Contes a la Catxipanda que s'inclou dins el projecte Segamots. Festival de contes de Cervera Capital de la Cultura Catalana, diversos narradors explicaran contes a la gent gran a la Residència Mare Janer de CerveraContes a la Catxipanda és un projecte de lectura que es vincula amb la concepció de la narració com un art, vinculat a la idea d’interculturalitat que reivindica Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. La última fase de la iniciativa serà la marató de contes Segamots, que se celebrarà al setembre i on es faran contes per adults, xerrades i contes musicats.

Els actes seran gratuïts i estaran oberts al públic general


Les entitats a l'Arxiu


Aquesta mateixa setmana, també el dijous 25 d'abril, s'inaugura la segona sèrie de les mostres i exposicions trimestrlals que sota el títol Apropa't a l'Arxiu! La històra al teu abast, obren l'arxiu del municipi als visitants.

La primera d’aquestes mostres va ser Petits grans tresors de l’Arxiu. Ara arriba la segona, que amb el nom de Les entitats a l’Arxiu, mostrarà els fons i les tipologies documentals que custodia l’Arxiu Comarcal de la Segarra exposant i donant a conèixer les entitats de la comarca que  han dipositat els seus fons per garantir-ne un tractament arxivístic, una bona preservació i difusió.
 
 
 
I Jornada de Ciències Socials i Humanes de la Segarra Històrica


La I Jornada sobre Ciències Socials i Humanes de la Segarra Històrica completarà el programa de la capitalitat de Cervera d'aquesta setmana. Es tracta d'una jornada científica i divulgativa on s’exposaran diferents treballs científics sobre ciències socials i humanes a la Segarra en una sessió oberta a la ciutadania, als docents dels centres educatius, als estudiants de batxillerat dels instituts de la comarca i als especialistes de les diferents branques relacionades amb les ciències socials i humanes.

La jornada permetrà conèixer les recerques engegades des de diferents associacions i també d’àmbit individual i coordinar-se millor si és necessari

D’altra banda, els resultats de la jornada donaran forma al segon número de la revista Sikarra, que publicarà el Centre d’Estudis Segarrencs.

Comentaris