01.10.2022 |
Territoris.cat

La cultura invadeix els espais més singulars de Cervera amb el MMEU

Concert de campanes al MMEU de Cervera - Jordi Prat (1)
El Concert de campanes al MMEU de Cervera - Jordi Prat
La cultura invadeix els espais més singulars de Cervera amb el MMEU

La invasió cultural continua a Cervera, la Capital de la Cultura Catalana. Aquest cap de setmana, a través del MMEU: Moments Màgics, Espais Únics, art i cultura han conquerit els espais més singulars de Cervera, com és l’antic convent de Sant Domènec, el Fossar de Santa Maria, el campanar de la Plaça Major, el Celler dels Encants del Llibre i les històriques Casa Solsona i Casa Museu Duran i Sanpere.

En la seva edició d'estiu, Cel Obert, de dijous a diumenge, artistes de tots els àmbits han portat a la ciutat les seves propostes per a tots els públics en forma d'espectacles multidisciplinaris de petit format. La poesia gens convencional de Josep Pedrals cloïa diumenge el MMEU, després d'un concert de campanes que va tenir lloc al mateix matí al campanar de l’església de Santa Maria i que va servir per acomiadar aquesta iniciativa, que posa a l'abast de tothom discipines tan diverses com l'art urbà, la poesia, el teatre de carrer i la música experimental.

Josep Pedrals al MMEU - Jordi PratJosep Pedrals a la Plaça del Fossar - Jordi Prat

Marc Comas, co-comissari de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, ha expressat la satisfacció per part de l'organització per l'èxit de la proposta, tant per l’elevat nivell artístic de les propostes com de la resposta del públic cerverí, que ha acudit a totes les cites proposades. Ha afirmat, a més, haver assolit la fita fixada des d'un inici; la creació d'un nou públic:

Persones que mai abans haurien acudit a un recital de poesia alternatiu com el de Josep Pedrals o a un concert de música experimental, com és el cas de la pianista Clara Peya amb el baixista Vic Moliner

El mateix diumenge, l’espectacle itinerant del Centre de Titelles de Lleida Hathi va recórrer Cervera, que també va acollir altres actes com ara dos concerts de campanes i el recital de poesia del controvertit poeta Josep Pedrals, així com una nova sessió de curts de Lo Cercacurts a mitjanit a la terrassa de la Casa Museu Duran i Sanpere.

Hathi, l'espectacle itinerant del MMEU de Cervera - Jordi PratHathi, l'espectacle itinerant del MMEU de Cervera - Jordi Prat

Les microaccions artístiques incloïen dinàmiques participatives com la proposada per l'artista urbà Nicolás Romero (Ever). Així, el dissabte a la nit s’inaugurava oficialment el mural de gran format a l’avinguda Duran i Sanpere que ha estat pintant des del passat dia 15 l’artista argentí.

Comas explica que, gràcies a aquestes iniciatives, Cervera ha canviat la seva fesonomia definitivament:

Estem complint els objectius marcats, fer que Cervera sigui una localitat més oberta, més rica culturalment

El concert secret davant el mural de Nicolás Romero - Jordi PratEl concert secret davant el mural de Nicolás Romero - Jordi Prat

La cultura invadeix els espais més singulars de Cervera amb el MMEU
comentaris