23.01.2021 |
Territoris.cat

Les dones rurals, motiu d'anàlisi a la Segarra

La Jornada s’emmarca en les activitats organitzades en motiu del dia internacional de l’eliminació de les violències masclistes
Les dones rurals, motiu d'anàlisi a la Segarra
El passat dissabte 23 de novembre, l'Auditori Municipal de Cervera va acollir la V Jornada de Dones Rurals.

Es tracta de la cinquena vegada que es desenvolupa aquesta trobada. Enguany, ha girat al voltant de la cultura des d'una perspectiva sense gènere, posant en valor la figura de la dona en les empreses i entitats culturals.

La Jornada es va obrir amb la xerrada 'El llibre i la caixa dels somnis: la dona en el món de l’edició', a càrrec de Maria Dolors Sàrries Farré, qui va explicar la seva experiència com a directora d’Editorial Meteora.

Seguidament va tenir lloc una taula rodona formada per 7 dones actives en l'àmbit cultural, moderada per la museòloga Carme Bergés Saurava.

Hi van participar Montse Esteve Badies, de l'espai de dansa homònim; Patrícia McGill Ferrari, narradora oral d'històries; Esther Enrich Coma, escriptora freelance i educadora social; Mar Beneit Marsol, representant del grup de treball 'Castells i gènere', de la colla Margeners de Guissona; Maria Peña Miret, integrand del grup de percussió Band Tokades; i la cantant i intèrpret Lídia López Pujol.

_DSC0039

La Jornada va comptar amb l’especial presència de la cantautora Lídia Pujol, qui va oferir una actuació musical.

Per finalitzar, es va fer una visita a la Casa Museu Duran i Santpere des d’una mirada de la casa en clau femenina.

Les dones rurals, motiu d'anàlisi a la Segarra
comentaris