Ei Castell de Concabella escenari de la Jornada pedagògica que la Segarra dedica al centenari del naixement de Manuel de Pedrolo

El Castell de Concabella ha sigut aquest dissabte escenari d'una jornada dedicada al centenari del neixement de Manuel de Pedrolo, una iniciativa impulsada pel departament d'Ensenyament, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Segarra i l'Ajuntament de Plans de Sió.

El President del Consell Comarcal, Xavier Casolival, i l'alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, van presidir l'acte inaugural de la jornada que va comptar amb la participació de setanta docents del territori lleidatà.

Jornada sobre el centenari de Pedrolo en el Castell de Concavella 3La jornada s'ha iniciat amb la conferència Conèixer Pedrolo després del Mecanoscrit a càrrec d'Anna Maria Villalonga, escriptora, professora de literatura catalana de la UB i comissària de l'Any Pedrolo.

Diferents professors de secundària han presentat experiències realitzades als centres educatius al voltant de la figura de Pedrolo. Com també, s'han pogut veure els materials i les activitats projectades als mateixos centres

A la jornada també s'ha comptat amb la presència de la filla, Adelais Pedrolo. La jornada posava el punt final amb una cloenda artística a càrrec de l'espectable poeticomusical amb el rapsode Jaume Calatayud i el músic Vicente Monera.

Comentaris