08.08.2022 |
Territoris.cat

Els Castells de la Segarra, atractiu turístic de la comarca.

Castell de Montcortés (1)
La Ruta ens ofereix una visió històrica i monumental dels castells de frontera
Els Castells de la Segarra, atractiu turístic de la comarca.

La Ruta discorre seguint el curs d’aquest riu i ens ofereix una visió històrica i monumental dels castells de frontera que s’hi van construir en segles passats.

La Ruta dels Castells de Sió ressegueix els castells de la Segarra, que són visitables durant tot l’any i s’hi ofereixen diverses activitats i vistes guiades per poder gaudir d’un entorn inigualable

La Segarra compta amb sis castells dins la Ruta que són visitables i oberts al públic durant el caps de setmana per a particulars i entre setmana per a grups i escolars. La Vila Closa de Montfalcó Murallat, el Castell de Concabella, el Castell de Florejacs, el Castell de Les Pallargues, el Castell de les Sitges i el Castell de Vicfred conformen el grup de castells que es poden vistar.

Es tracta d’un recorregut planer que s’endinsa en els paisatges de secà propis de la comarca de la Segarra, apte per a tot tipus d’excursions familiars, tant en cotxe, com a peu o en BTT

Però a la Segarra, a més, es pot vistar la Torre de Vallferosa que no forma part de la Ruta. Al llarg de la Ruta dels Castells de Sió també hi ha altres castells que actualment no estan oberts al públic, com el de Montcortès, el de Castellmeià, la torre de Mejanell, el castell de Vergós Guerrejat, el castell de Ratera i el de les Oluges però sí que és pot visitar el seu exterior.

Podeu trobar tota la informació referent als castells i molt més a la web: www.lasegarra.org

Els Castells de la Segarra, atractiu turístic de la comarca.
comentaris