El PSC, que al 2019 va quedar en l'última posició, guanyen a Cervera

Amb 26 anys, Jan Pomés encapçala la formació guanyadora en unes eleccions marcades per l'augment de l'abstencionisme a la capital segarrenca
Façana de la Paeria de Cervera - Foto: Paeria de Cervera.
photo_camera La façana de la Paeria de Cervera - Foto: Paeria de Cervera.

Canvi de tornes a Cervera. El PSC, el partit que en les últimes eleccions municipals del 2019 havia quedat en l'última posició amb 2 regidors, guanya enguany amb 5 representants. Ho fa amb Jan Pomés al capdavant, que s'estrena amb 26 anys en unes eleccions marcades per l'augment de l'abstencionisme, que a Cervera ha implicat un descens de la participació de fins a 10 punts, situant la capital segarrenca com la ciutat amb més abstenció de les Terres de Lleida.

Cervera és la ciutat de les Terres de Lleida on la participació (40,46%) ha baixat més respecte a les últimes eleccions, amb més de 10 punts

Segueixen als socialistes Junts, que encapçalat per Ramon Augé, manté els seus 3 regidors, els mateixos que Solucions i Futur-FIC, que amb Joan Prat al capdavant ha aconseguit 1 regidor més que en les últimes eleccions. Tanca la llista dels 13 regidors del consistori cerverí ERC, que amb l'últim alcalde de la ciutat, Joan Santacana, passa a tenir 2 regidors, 2 menys que els que va aconseguir el 2019.

Un últim mandat complicat

A les eleccions de 2019 Esquerra va ser el partit més votat, aconseguint quatre regidors, seguit de Junts amb tres i la CUP amb dos. El partit local Solucions i Futur i el PSC també van entrar amb dos representants, cadascun.

L’inici de la legislatura va ser convuls, primer Junts, SiF i PSC van pactar perquè el candidat de Junts, Ramón Augé, fos escollit paer en cap. El març de 2020 els dos regidors de SiF van deixar el govern. Junts i PSC es van quedar governant en minoria. A mitjans del mateix any ERC, CUP i SiF es van unir per fer una moció de censura, que va servir per tombar el candidat de Junts i nomenar Joan Santacana com paer en cap. Un any després de la moció, Junts es va sumar al govern en minoria d’ERC i CUP amb la voluntat d’aprovar els pressupostos locals i en favor del desenvolupament del consistori. Des de llavors els tres grups han governat essent un govern rara avis pel que fa a les capitals de comarca.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement