06.07.2022 |
Territoris.cat

Escoles i famílies participen en la Setmana de la Ciència a Guissona

Setmana de la Ciència Guissona 2
Els participants als tallers de la Setmana de la Ciència
Escoles i famílies participen en la Setmana de la Ciència a Guissona

Guissona celebra la Setmana de la Ciència apropant-la als nens a través de tallers experimentals. Aquests tallers s’han organitzat des de la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Aquest diumenge 11 de novembre ha tingut lloc una activitat familiar de divulgació científica sota el nom A la recerca del món.

Els tallers científics proposats tenen com finalitat apropar la ciència a l'entorn educatiu i familiar, experimentar el mètode científic, fer visible la recerca que es fa a Catalunya i impulsar el foment de les vocacions científiques

Els vuitanta nens que han participat en aquestes sessions juntament amb les seves famílies han pogut participar en 4 tallers: CO2 per extingir el foc, un taller de Química; Carrera de colors, un taller de Biologia; Electricitat per un tub, un taller de Física; i Nanociència amb Richard Feynman, un taller de Tecnologia.

Les famílies participants han aplaudit la iniciativa demanant que es pugui repetir en altres ocasions

D'altra banda, els alumnes de secundària, el dijous 22 de novembre participaran a la sessió del dinamitzador científic Carles Fuentes, que sota el títol Jo de gran vull ser científic presentarà un espectacle científic amb l'objectiu de mostrar la cara més amable de la ciència presentant una col·lecció d'experiments de divulgació per despertar entre els assistents una vocació cap a la ciència.

Amb aquestes dues propostes promogudes des de la regidoria d'educació i en concret des del Pla Educatiu d'Entorn, l'Ajuntament de Guissona s'adhereix per primera vegada a la setmana de la ciència.

La Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència, que es porta a terme del 9 al 18 de novembre és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Escoles i famílies participen en la Setmana de la Ciència a Guissona
comentaris