11.04.2021 |
Territoris.cat

El Festival de Pasqua de Cervera aconsegueix la immersió del públic en la 'Cultura2019'

Marco Mezquida i Jordi Martínez a l'Auditori de la Universitat de Cervera
Marco Mezquida i Jordi Martínez a l'Auditori de la Universitat de Cervera
El Festival de Pasqua de Cervera aconsegueix la immersió del públic en la 'Cultura2019'

El programa de la capitalitat cultural de Cervera es podria dir que ha acaparat una bona part de l'atenció del públic, que aprofitava les vacances de Setmana Santa per gaudir dels 14 concerts que s'han dut a terme de l'11 al 21 d'abril en el marc del Festival de Pasqua, en la majoria dels casos amb les entrades exhaurides.

Festival de Pasqua de CerveraUna programació que cloïa aquest diumenge l'organista Joan Seguí a l'orgue de Francesco Teppati ubicat a l'església de Sant Agustí de Cervera.

Però dissabte l'Auditori de la Universitat va oferir una autèntica immersió cultural, a la gran quantitat de públic que va assistir a l'espectacle de l'improvisador Marco Mezquida i el sommelier Jordi Martínez, ambdós van mostrar les seves arts de la improvisació en un diàleg artístic en què el públic va formar part de l'espectacle des del primer minut, amb un tast en directe de vins i productes del territori.

L'essència del festival, és valorar el patrimoni musical català de totes les èpoques, tant antic com modern

El Festival de Pasqua, és un escenari d'intèrprets i entitats referents de la música catalana, que presenten propostes úniques i especialment pensades per al festival.

Festival de Pasqua de CerveraAquest any el festival ha acollit dues estrenes, en la seva línia d'apostar pel talent nacional i local. Per una banda, l'obra 660 anys del compositor Salvador Brotons, que ha exercit enguany de padrí i que ha estat un encàrrec del mateix festival amb motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. L'obra, que passarà a formar part del repertori de la gran música catalana, està inspirada en la institucionalització de la Generalitat de Catalunya l'any 1359, quan Pere III va convocar les Corts Catalanes a Cervera, on va ser escollit el primer president de la Generalitat. L'altra estrena ha estat la cantata L'espill encantat del compositor de Cervera Jordi Castellà.

Segons ha explicat el director del festival, Josep Maria Sauret, un dels objectius de cara a la desena edició és refermar l'aposta per la creació i la producció pròpia per tal que les produccions del Festival de Pasqua s'exportin al país i al món.

El Festival de Pasqua de Cervera aconsegueix la immersió del públic en la 'Cultura2019'
comentaris