El Festival de Pasqua de Cervera arriba a la setena edició amb nou director i dinou concerts

Del 6 al 16 d'abril actuaran al certamen artistes com Arianna Savall amb Hirundo Maris, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida o la Polifònica de Puig-reig

El Festival de Pasqua de Cervera  2 inteior
photo_camera Presentació del certamen aquest dimarts al Museu Comarcal de Cervera

El Festival de Pasqua de Cervera arriba a la seva setena edició amb nou director artístic, Josep Maria Sauret, director d'orquestra i director musical, guardonat amb el premi d'Honor en direcció d'Orquestra pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Sauret ha recuperat i dirigit obres de compositors catalans com Pau Casals. El Festival de música clàssica tindrà lloc del 6 al 16 d'abril a Cervera i oferirà onze produccions i dinou concerts en vuit espais de representació. Hi participaran 220 intèrprets. S'han posat a la venda 3.550 entrades i el pressupost és de 78.000 euros.

D'entre les actuacions que s'oferiran destaca l'Homenatge a Beethoven, el dijous 13 d'abril a les nou de la nit al paranimf de la Universitat de Cervera, a càrrec de la violoncel·lista Laia Puig i l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, amb la direcció d'Alfons Reverté. Diumenge 16 d'abril a les set de la tarda tindrà lloc a l'Església de Sant Agustí el Concert a l'Orgue Francesco Tepatti, un orgue de 1895 al qual donarà vida Miquel González, acompanyat de la soprano Marta Mathéu.

El festival esdevé un dels certàmens musicals més importants del país de música clàssica catalana

El festival de Pasqua arriba a la seva setena edició posicionant-se com un dels certàmens musicals més importants del país de música clàssica catalana. Així ho ha assegurat l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, durant la presentació del certamen aquest dimarts al Museu Comarcal de Cervera. "El set és el número perfecte, segons Pitàgores, i nosaltres volem que sigui un festival de música clàssica perfecte, de primeríssim nivell", ha dit Royes, que ha recordat que és considerat un festival estratègic per la Generalitat.

La presentació del Festival ha acabat amb un breu concert a l'església de Sant Agustí, on Miquel González ha tocat l'orgue, construït per Francesco Tepatti l'any 1895, una de les joies musicals de la comarca i que tindrà protagonisme al Festival. L'orgue romàntic de Sant Agustí és un instrument de gran valor musical amb la particularitat que té el teclat creuat.

D'entre les actuacions destaca un Homenatge a Beethoven i el concert a l'Orgue Francesco Tepatti de 1895

Del 6 al 16 d'abril actuaran al Festival de Pasqua de Cervera artistes com Arianna Savall amb Hirundo Maris; l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida o la Polifònica de Puig-reig. Les actuacions es fan en espais singulars de la ciutat com el Paranimf de la Universitat, la Casa Museu Duran i Sanpere o les esglésies de Sant Agustí i Sant Joan i l'estrena de l'església de Sant Domènec, que es recupera com a nou espai per acollir concerts.

El 7è Festival de Pasqua té un pressupost de 78.000 euros, dels quals la Generalitat de Catalunya n'aporta el 50% i la resta es finança amb la venda d'entrades, així com aportacions de la Diputació de Lleida i la Paeria de Cervera. Les entrades anticipades, amb un 20% de descompte, estan a la venda a la web www.festivaldepasqua.cat, on també hi ha la programació.

comentaris