El Festival de Pasqua de Cervera homenatjarà a Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort

El certamen es consolida com a referent de la música clàssica catalana i enguany recupera la matinal infantil

Moment de la presentació de la 12a edició del Festival de Pasqua de Cervera amb una actuació musical

Data de publicació: dimecres 09 de març del 2022, 13:35

Localització: Cervera

Autor: Oriol Bosch
photo_camera Moment de la presentació de la 12a edició del Festival de Pasqua de Cervera- Foto: Oriol Bosch

La 12a edició del Festival de Pasqua de Cervera, que tindrà lloc del 7 al 16 d'abril, homenatjarà a dues grans figures musicals del país, Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort, amb motiu del 125è aniversari dels seus respectius naixements. El certamen es consolida com a "festival estratègic" en l'àmbit de la música clàssica a Catalunya i enguany recuperarà concerts que s'havien deixat de fer per la pandèmia, com la matinal infantil. Així mateix, l'aforament serà del 100%.

El director del festival, Jordi Armengol, ha destacat que l'objectiu és donar-los a conèixer ja que, tot i que molts músics interpreten peces seves, encara són massa desconeguts, i "és curiós que això sigui així"

Jordi Armengol ha explicat que la programació de la 12a edició està pensada per "consolidar" el festival i que sigui un referent al país. Un dels objectius de cada edició és el de recordar el patrimoni antic de la música clàssica però també es vol posar en valor composicions del segle XX o XXI que moltes vegades estan "amagades" i no se'ls dona la importància que mereixen. Enguany el festival es dedica precisament a dos compositors del segle XXI; l'un, Gaspar Cassadó, és deixeble de Pau Casals i l'altre és Manel de Blancafort. Els concerts de matí del festival estaran dedicats a aquests dos autors.

El director del Festival de Pasqua de Cervera, Jordi Armengol

Data de publicació: dimecres 09 de març del 2022, 13:35

Localització: Cervera

Autor: Oriol Bosch
El director del Festival de Pasqua de Cervera, Jordi Armengol - Foto: Oriol Bosch

En el Matinal Cassadó es podrà escoltar, per una banda, el violoncel·lista Pau Codina i, per l'altra, el Trio da Vinci. En la Matinal Blancafort també es podran escoltar diversos concerts: els del pianista Miquel Viallalba i els que protagonitzarà la mezzosoprano Anna Alàs, acompanyada d'un grup instrumental.

Enguany es podran escoltar 10 produccions musicals diferents que es concretaran en un total de 14 concerts distribuïts en 6 dies i 5 espais d'actuació diferents (Gran Teatre de la Passió, Auditori, Conservatori, Església de Sant Joan i el Paranimf de la Universitat)

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell serà l'encarregada d'inaugurar oficialment el festival amb un concert que serà dirigit, per primer cop, per una dona: Gloria Isabel Ramos. Interpretarà obres de Blancafort, Homs, Oltra, Cervelló i estrenarà una composició del jove de les Borges Blanques resident a Los Ángeles, Jordi Nus.

Els altres concerts de vespre seran protagonitzats per Hirundo Maris, amb Arianna Savall al capdavant, el Quartet Cosmos i la Coral Cantiga. A la vegada, al Festival de Pasqua s'hi estrenarà una coproducció amb el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Es tracta de la Missa Regalis de Francesc Valls, una producció que dirigirà el portuguès Miguel Jaloto, amb l'Ensemble Lisboa 1740.

El Festival recupera enguany un dels seus concerts més esperats, el concert escolar, que ha hagut d'anul·lar-se en les dues edicions anteriors a causa de la pandèmia. Es representarà el conte musical Pere i el llop de Serguei Prokofiev, a càrrec de LleidArt Ensemble i Ballet de Barcelona. Armengol ha destacat la importància de tornar a fer aquest concert ja que els infants s'han vist afectats psicològicament per la pandèmia, i d'aquesta manera es posa una "cullerada" per tal que puguin tornar a tenir accés a la cultura.

El Festival de Pasqua compta amb un pressupost de 80.000 euros, similar al de les edicions anteriors, i està organitzat per la Paeria de Cervera.

Comentaris