Guissona recupera Els Pastorets després de dos anys d'aturada

Guissona va recuperar Els Pastorets després de la Guerra Civil i els va continuar escenifican fins al 1993
Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola ©Soletat Clota
photo_camera Els Pastorets de Lluís Millà al Palau d’Anglesola ©Soletat Clota

Guissona recupera Els Pastorets després de dos anys d'aturada per la pandèmia. El passat 26 de desembre, el poble va tornar a encendre la flama de la cultura popular amb una obra de més de cent anys de trajectòria al poble segarrenc i que va comptar amb la participació de més de 50 voluntaris sota els papers teatrals dels dimonis, els àngels, els músics, les veus, les maquilladores, les apuntadores, les regidores i els escenògrafs.

Els Pastorets de Guissona són una traducció al català d'"El nacimiento del Salvador o la rendición del esclavo" d'Antoni Molins amb música d'Ignasi Rubió

Enguany, l'obra encapçalada pel duet directiu de Joan Garcia i Jaume Mercadé, ha renovat els personatges de Satanàs, amb la interpretació de Joan Codina; Sant Miquel, amb Alba Cisquella; Gabriel, amb Núria Cuñe; Soff provisionalment, amb Laia González; i Isaac, amb Jaume Gonzalez. Tanmateix, els dimonis petits han estat membres de l'Escola de Teatre de la Caserna a Guissona i els àngels han vingut de l'Escola de Dansa Montse Esteve, que han treballat conjuntament per obtenir una excel·lent posada en escena a l'escenari. 

L'espectacle representat a la sala del Centro de Guissona -habilitada amb 200 cadires- va quedar plena de gom a gom i moltes persones amb ganes de veure Els Pastorets, ho hauran de fer l'any que ve. 

comentaris