L’equipament municipal torna a funcionar un cop reformat i coincidint amb l’any del seu centenari

Les obres de reforma van començar el 2008 i han suposat una inversió de prop de 3,4 milions d'euros, una inversió que dona com a resultat un equipament amb una capacitat per a 390 persones, espais polivalents, bar social, i zona per l'associació de l'Ateneu 
Acte d'inauguració del Teatre Ateneu de Guissona ©Diputació
photo_camera Acte d'inauguració del Teatre Ateneu de Guissona ©Diputació

Després de més de 10 anys d'obres, Guissona ha inaugurat aquest dissabte la reforma del Teatre Municipal l'Ateneu, en el decurs d'un acte que ha aplegat representants institucionals i veïns.

L'espectacle ha comptat amb la participació de persones vinculades a l'entitat Ateneu de Guissona, així com col·lectius culturals de la vila, Colla Gegantera de Guissona, Margeners de Guissona, Caramelles de Guissona, els Pastorets, la Coral Doll de Veus i la Jove Companyia de Dansa Montse Esteve. També hi van voler participar les agrupacions de nouvinguts provinents de països com Romania, Ucraïna, Senegal, Colòmbia i Bulgària

Com no podia ser d'altra manera, el protagonisme d'artistes i músics vinculats amb Guissona, El Petit de Ca l'Eril, Glòria Ribera, Maria Ribera, Ethan Barea, Xesco Grau i Ricard Grau, Jordi Castellà o Marc Castellà.

Acte d'inauguració del Teatre Ateneu de Guissona ©Diputació
Acte d'inauguració del Teatre Ateneu de Guissona ©Diputació

Deu anys d'obres per adaptar l'Ateneu a la normativa actual

L'edifici, que es va inaugurar per la Festa Major de l'any 1923, i va néixer amb l'impuls de promoure els coneixements literaris, científics, artístics, i desenvolupar l'activitat cultural així com fomentar la pràctica d'activitats esportives i lúdiques entre la gent de Guissona.

Fins a l'arribada dels Ajuntaments democràtics, l'Ateneu de Guissona, va ser l'entitat cabdal en la dinamització cultural de la vila de Guissona, assumint funcions de biblioteca, teatre, sala de cinema i ràdio, entre altres. A partir de la dècada dels noranta l'entitat va anar reduint la seva activitat de manera progressiva i no va ser fins a l'any 2004, que una nova junta va agafar el repte de reformar l'edifici.

Després de més de deu anys de treballs, l'Ateneu és un equipament reformat, adaptat a la normativa actual, pel que fa a l'accessibilitat de públics, equipat amb els elements tecnològics de so i llum necessaris per poder realitzar qualsevol producció escènica o de cinema, amb una sala teatre amb capacitat per a 390 persones, una sala polivalent nova, un bar social reformat i uns nous espais per l'associació de l'Ateneu.

El cost de les obres de reforma del teatre ha estat de gairebé 3,4 milions d'euros, prop del 70% dels quals han estat aportats per l'Ajuntament de Guissona, mentre que la resta correspon a ajudes de la Generalitat (5,15% a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya), la Diputació de Lleida (4,5%) i el govern espanyol (20,75%).

L'equipament albergarà activitats formatives, artístiques, de foment de la creació i suport als agents culturals, així com altres activitats culturals, socials i de lleure. De cara al curs 2023-2024 comptarà amb programació estable, amb l'objectiu de donar suport al teixit associatiu, entitats i altres col·lectius.

Comentaris