08.08.2020 |
Territoris.cat

L’Ateneu de Guissona reobrirà les seves portes a finals d’any

El director general de Cultura Popular, Lluís Puig, acompanyat per altres autoritats, van visitar les obres de condicionament de l'equipament i la construcció del bar, el qual es preveu finalitzar enguany

La comitiva d'autoritats en la seva visita dimarts passat a Guissona
La comitiva d'autoritats en la seva visita dimarts passat a Guissona
L’Ateneu de Guissona reobrirà les seves portes a finals d’any

L’Ajuntament de Guissona va rebre dimarts passat la visita del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, Lluís Puig, acompanyat del subdirector, Antoni Herrera; el delegat de Cultura a Lleida, Josep Borrell; la cap del Servei de Recerca i Protecció, Verònica Guarch; i la cap del Servei de Promoció i Dinamització, Cristina Sanchís. En un primer moment, van estar rebuts per l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, i regidors a l’equip de govern i oposició.Ateneu03_20160426 guissona texte

El motiu institucional de la visita va estar el desplaçament a les obres que s’estan realitzant de condicionament i construcció del bar a l’Ateneu de Guissona. Està previst que l'actuació amb la ubicació d'un bar a la planta baixa acabi a finals d'aquest any, amb la reobertura i la posada en funcionament de l'equipament. 

L’Ateneu de Guissona es va construir l’any 1923 amb l’objectiu de la propagació de coneixements literaris, científics i artístics, entre altres. Actualment, l’entitat es gestiona des de l’àmbit privat i alhora públic, amb el suport de l’Ajuntament. Des de l’any 2011 el consistori ha anat invertint en obres per tal de condicionar-lo a demandes fetes pel transcurs dels temps, com per exemple, la creació d’un bar a la planta baixa. 

El cost de l’obra ascendeix a uns 3,5 milions d’euros en total, per la qual cosa l'Ajuntament busca finançament mitjançant ajuts directes de la Diputació de Lleida o del mateix departament de Cultura. Aquest any el consistori porta ja invertits uns 400 mil euros, segons fonts municipals.

L’Ateneu de Guissona reobrirà les seves portes a finals d’any
comentaris