L'escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon incrementa alumnes i claustre

Reunió de pares i claustre de l'escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon
photo_camera Reunió de pares i claustre de l'escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon

L'escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon, va convocar el passat divendres als pares i mares del centre, una reunió en la qual la directora, Carmina Ollé, va estar acompanyada de la coordinadora pedagògica Montse Majà, la presidenta de l'Ampa, Míriam Arnaz, el coordinador del Consell Esportiu, Xavi Gomà, i l'Alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca.

Carmina Ollé, va explicar que l'escola actualment compta amb 73 alumnes de 10 localitats diferents de la Segarra com l'Urgell i l'Anoia. Un any més, l'escola creix amb nombre d'alumnes però també amb nombre de professors, que passa de 6 a 9 professors.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca, on va explicar que l'educació sempre ha sigut un objectiu primordial per al municipi. L'alcalde destaca que quan hi ha nens al municipi es creen més sinergies per al poble. Hi ha famílies noves que vénen a viure i amb elles Sant Ramon creix. L'alcalde va explicar que està previst visitar el delegat territorial d'Ensenyament a Lleida, Carles Vega, per tal d'exposar la situació actual de l'educació a Sant Ramon per tal de poder rebre algun finançament per fer front a algunes de les despeses.

Des de l'Ajuntament es destinen diners per les diferents despeses que genera l'escola. Per una part, 6.000 euros amb despeses de manteniment (no incloses les despeses de llum, aigua i calefacció) i 2.200 euros per pagar l'empresa de suport a la neteja. Per altra banda, amb la implementació del Pla Pilot d'Ensenyament la mestra de la guarderia ha de fer el mateix horari que les mestres de primària per la qual cosa no es pot seguir fent el servei de menjador i el cost d'aquest servei l'ha d'acabar assumint l'Ajuntament, concretament uns 6.200 euros anuals. També el Casal d'Estiu és finançada des de l'Ajuntament, aproximadament 1.500 euros. De cara al 2019, es vol pintar l'escola amb un pressupost de 5.200 euros. Amb totes aquestes despeses gairebé el pressupost de l'Ajuntament amb educació arriba a uns 21 mil euros.

Per poder fer front a aquest pressupost l'Ajuntament té intenció de proposar un conveni de col·laboració amb un cost de 200 euros per nen que prové d'un altre municipi. Així d'aquesta manera es podrà continuar assumint totes les despeses que genera l'escola.

comentaris