L’Espitllera i el Centre d’Estudis Segarrencs es fusionen en una nova entitat

L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs serà el nom del nou centre de recerques de la Segarra
La nova entitat té pendent la creació d'una imatge gràfica que exemplifiqui la fusió
photo_camera La nova entitat té pendent la creació d'una imatge gràfica que exemplifiqui la fusió

El Fòrum l’Espitllera i el Centre d’Estudis Segarrencs, dues entitats destinades a la difusió cultural, històrica i natural de la Segarra, s’han fusionat en un nou projecte. Un total de 21 representants d’ambdues organitzacions van aprovar dijous passat els estatuts que resulten de la unió de les dues entitats. D’aquesta manera culmina un procés iniciat ara fa un any que va rebre el vistiplau de tots els associats el passat mes de juliol.

El nom de la nova entitat serà L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs, i els estatuts resultants mantenen la base de l’entitat més antiga, el Fòrum l’Espitllera, redactada el 2010, però reunint també les especificitats del Centre d’Estudis Segarrencs (CESeg). Cal dir que ambdues entitats també es fusionen en l’àmbit econòmic, mantenint un saldo positiu en el seu estat de comptes.

EFES 4825La nova entitat serà presidida per Maria Garganté, que ja era membre dels dos antics projectes. El vicepresident serà Max Turull; el secretari, Ramon Saball; i el tresorer, Jordi Oliva. Tindrà quatre vocalies de comunicació, publicacions, ciències naturals i medi ambient i ciències humanes i socials.

Segons Garganté, són dues entitats amb objectius diferents pel tipus d’activitats que desenvolupen, però que tenen un objectiu final que és treballar per la Segarra, entesa en el sentit cultural, històric i natural.

L’Espitllera - Fòrum d’Estudis Segarrencs tindrà inicialment un total de 69 membres que resulten de la suma els 44 de l’Espitllera i dels 38 del CESeg, descomptant les 13 persones que eren membres de les dues entitats. L’assemblea de la nova associació es tornarà a reunir el pròxim 14 de gener per decidir les directrius per projectar el projecte com són la creació una nova pàgina web i la posada en funcionament les activitats i gestió de la nova entitat.

comentaris