25.09.2020 |
Territoris.cat

L'alcalde de Cervera Ramon Royes considera que el PDeCAT ha incomplert les promeses que l'hi van fer

L'alcalde de Crevera Ramon Royes Interior
L'alcalde de Crevera Ramon Royes Interior
L'alcalde de Cervera Ramon Royes considera que el PDeCAT ha incomplert les promeses que l'hi van fer

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha anunciat que no es tornarà a presentar a les eleccions municipals de 2019. Es tracta d'una decisió que portava molt temps meditant però que ha acabat prenent arrel del “desgast” que, segons diu, li ha suposat fer una feina que no es veuria ben recompensada, amb una oposició i una part de la ciutadania que qualifica “fins i tot d’inhumanes”, per una banda, i dels ''reiterats incompliments'' de les promeses que li havien fet des del PDeCAT per tal de poder assumir ''responsabilitats de país'' com a diputat per l’altra.

En aquest sentit, Royes considera que després de ser situat com a número 8 de la llista de Junts per Catalunya el passat 21-D, amb molt poques possibilitats de poder entrar al Parlament, s’ha evidenciat que l'alcaldia de Cervera és el seu ''sostre polític''. Royes ha lamentat la ''indiferència'' dels màxims responsables del seu partit davant la decisió que ha pres i ha assegurat que moltes vegades s'ha sentit sol i sense ''l'escalf de la gent''.

Ramon Royes ha lamentat que des del seu partit, el PDeCAT, no s'hagi donat resposta a les seves reiterades demandes de fer un pas més endavant i treballar per la política del país des del Parlament. Segons Royes, se li han fet moltes promeses que sempre han estat incomplertes. Diu que el seu desig de ser diputat l'han conegut els responsables del PDeCAT i la resposta que se li ha donat sempre ha estat que es confiava amb ell ''en mèrits i capacitat'', però que una vegada i una altra ha vist com les promeses no es complien.

Royes diu que s'ha buidat després de ''donar-ho tot per Cervera'' fins al límit d'afectar-li la salut, i que ja no pot aportar l’entusiasme amb el que es va presentar el 2011. Assegura que 6 anys a l'alcaldia li han afectat la vida personal, els amics i l'empresa. En aquest sentit, remarca que ha rebut crítiques a la premsa, a les xarxes socials i al carrer, ''amb crueltat''; que ha patit escarni en actes públics, escridassades, anònims, difamacions, injúries i amenaces de mort que l'han portat a tenir ordres d'allunyament judicial. Així mateix, també ha lamentat que li hagin ratllat el cotxe i fet pintades, i que a Cervera hi hagi gent que hagi deixat de parlar-li i saludar-lo per mirar-lo amb menyspreu.

També afirma que ha afrontat projectes que suposaven generar una oposició "sovint marcada per un excessiu conservadorisme", també del seu propi partit, i fins i tot "per maneres de fer cacic", i que ha pres decisions que han portat conseqüències com la de ser investigat per la Fiscalia per l’1 d’octubre, per les quals ha hagut d’assumir una gran responsabilitat.

Royes continuarà a l'alcaldia de Cervera fins al juny de 2019 i ha destacat que com a paer en cap ha pogut liderar la ''transformació històrica'' de places i carrers del cas antic, aprovar un POUM, facilitar inversions milionàries per empreses que han reduït l'atur, reduir el deute municipal a gairebé la meitat, promocionar l'Aquelarre, aconseguir la capitalitat cultural de Cervera pel 2019, potenciar la participació ciutadana o rebre reconeixements a la millor gestió pública, entre d’altres.

L'alcalde de Cervera Ramon Royes considera que el PDeCAT ha incomplert les promeses que l'hi van fer
comentaris