L'exposició 'Dones rurals, dones de Lleida' arriba a Guissona

Entre aquestes biografies s’hi pot trobar dones amb vides gairebé anònimes i dones conegudes; pioneres que han obert camí a altres dones; dones amb estudis i d’altres que no pogueren estudiar; i dones transgressores, valentes i polifacètiques
Exposició 'Dones rurals' a Guissona - Ajuntament de Guissona
photo_camera L'exposició 'Dones rurals, dones de Lleida' a Guissona - Foto: Ajuntament de Guissona

L’exposició recull seixanta-vuit biografies de dones de Lleida. L’objectiu és visibilitzar i reivindicar dones del món rural de Lleida que han estat referents per a altres dones i per a les seves comunitats i municipis. De Guissona hi prenen part Ramoneta Mir Mas i Coloma Rull Sala.

Les biografies que s’hi poden veure han estat aportades per vint-i-dos associacions de dones, sis associacions veïnals, una associació cultural, catorze ajuntaments, cinc consells comarcals i un museu

Entre aquestes biografies s’hi pot trobar algunes dones amb vides internacionals i d’altres amb vides locals; dones amb vides gairebé anònimes i dones conegudes; pioneres que han obert camí a altres dones en càrrecs públics, professions; algunes dones amb estudis i d’altres que no pogueren estudiar; i dones transgressores, valentes i polifacètiques.

Totes tenen en comú que han estat dones importants per a les seves comunitats i municipis

L’exposició la trobareu a l’entrada principal de l’Ajuntament de Guissona, i es pot visitar de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00 hores i el dijous també de 16.30 hores a 19.00 hores. Hi serà des del 24 de gener al 4 de febrer de 2022.

comentaris