22.05.2022 |
Territoris.cat

L'Incasòl inicia les obres per rehabilitar part del nucli antic de Torà

L'actuació compta amb un pressupost de més de 84.000 euros i forma part del programa Reviure les velles ciutats

tora acn interior
Imatge del nucli antic del municipi de Torà / Foto ACN
L'Incasòl inicia les obres per rehabilitar part del nucli antic de Torà

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat les obres de pavimentació dels carrers del nucli antic de la localitat de Torà. Els treballs han estat adjudicats al Grupo Tecno-Conrad, SL, per un import de 84.142,58 euros (IVA exclòs) i compten amb un termini d'execució de cinc mesos. En concret, l'actuació se centrarà en la pavimentació dels carrers d'Orfrera, Sant Sebastià i part dels carrers Cap i Baix, al centre històric del municipi. Es tracta de carrers estrets que discorren en una successió de trams coberts amb porxos i trams descoberts. L'estat actual de conservació de la pavimentació existent és deficient, així com les instal·lacions dels serveis. Per aquest motiu, també s'actualitzaran les xarxes de clavegueram, amb un sistema separatiu d'aigües pluvials i residuals, la d'aigua potable i la d'enllumenat.

Els treballs tenen un termini d'execució de cinc mesos

Les obres de rehabilitació que s'estan duent a terme preveuen la substitució de tot el paviment dels carrers inclosos en el projecte, amb la combinació de diferents tipus de pedra de Solsona i part de les pedres existents un cop netejades.

Els carrers objecte de l'actuació conformen part del nucli antic de Torà. El carrer d'Ofrera va des de la plaça del Vall a la part que limita el creixement del municipi al segle XVI-XVII amb el creixement del segle XIX-XX, fins a la plaça de l'església. Cal tenir en compte que en l'últim tram el carrer d'Ofrera canvia el nom per passar-se a anomenar carrer de Sant Sebastià. Els esmentats carrers manifesten tots els trets característics dels carrers situats en casc antic, es tracta de vies de traçats i formes irregulars, en els quals el carrer es presenta com el fil conductor pel desenvolupament dels diferents plans de façana. El carrer Baix se situa en un traçat perpendicular als anteriors i coincideix parcialment amb el límit o muralla del creixement del segle XIV-XV amb el creixement del segle XVI – XVII de Torà.

Els promotors del projecte de rehabilitació són l'Ajuntament de Torà, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Incasòl, dins el programa Reviure les velles ciutats. L'Incasòl finançarà un màxim de 105.000 euros, corresponent al 84% del pressupost, mentre l'Ajuntament de Torà n'aportarà el 16% restant.

L'Incasòl inicia les obres per rehabilitar part del nucli antic de Torà
comentaris