Unes 300 persones es concentren a Guissona coincidint amb el segon aniversari de la invasió russa a Ucraïna

La localitat segarrenca acull 90 refugiats que van arribar per la guerra, molts amb feina i una situació "estable"

Banderes ucraïneses a la concentració duta a terme a Guissona (Segarra) coincidint amb el segon aniversari de l'inici de la invassió russa a Ucraïna.

Data de publicació: diumenge 25 de febrer del 2024, 13:31

Localització: Guissona

Autor: Albert Lijarcio
photo_camera Banderes ucraïneses a la concentració duta a terme a Guissona (Segarra) coincidint amb el segon aniversari de l'inici de la invassió russa a Ucraïna. - Foto: Albert Lijarcio (ACN)

Unes 300 persones s'han concentrat aquest diumenge a la plaça Major de Guissona (Segarra) coincidint amb el segon aniversari de l'inici de la invassió russa a Ucraïna. Una nombrosa representació de la comunitat d'aquest país que viu a la localitat ha assistit a l'acte, a més de veïns i autoritats. Durant la mobilització s'han cantat diverses cançons tradicionals d'Ucraïna i s'han sentit crits de suport i aplaudiments dedicats a les víctimes del conflicte bèl·lic. La localitat segarrenca va arribar a acollir més de 300 refugiats en les setmanes posteriors a l'esclat de la guerra. D'aquests, encara hi viuen uns 90, molts dels quals tenen feina i han pogut refer els seus "projectes de vida i familiars", segons ha dit el seu alcalde, Jaume Ars.

El coordinador de l'associació ucraïnesa de Guissona i comarca, Mykola Grynkiv, assegura que la comunitat d'aquest país que resideix a la localitat segarrenca viu "amb molta preopació" la guerra i els efectes que pot tenir entre els seus familiars o amics "que estan a l'exèrcit o sota el bombardeig rus". En aquest sentit, ha explicat que l'entitat continua recaptant donatius per enviar-los a Ucranïa, a banda de continuar ajudant els refugiats.

L'alcalde de Guissona, Jaume Ara, durant el seu parlament a la concentració duta a terme coincidint amb el segon aniversari de l'inici de la invassió russa a Ucraïna.

Data de publicació: diumenge 25 de febrer del 2024, 13:31

Localització: Guissona

Autor: Albert Lijarcio
L'alcalde de Guissona, Jaume Ara, durant el seu parlament a la concentració duta a terme coincidint amb el segon aniversari de l'inici de la invassió russa a Ucraïna - Foto: Albert Lijarcio (ACN)

Grynkiv creu que cal anar "més units" en la logística d'ajuda per tal de poder ser més efectius. També ha afirmat que tot i que hi hagi un "cansament" derivat dels dos anys de conflicte, cal superar-lo i "entendre que Ucraïna està defensant a Europa".

Per la seva banda, Ars ha destacat que la comunitat ucraïnesa a Guissona supera el miler de persones ja des d'abans de la invassió russa al país i que estan compromesos a l'hora de fer-los costat. A més, ha dit que dos anys després de l'inici de la guerra, estan "moralment molt decaiguts" i fan molts esforços per poder mantenir el contacte amb els seus familiars que estan a Ucraïna.

L'alcalde de Guissona alerta que tot conflicte que acaba convertint-se en "rutina" representa un problema des del punt de vista de la canalització d'ajudes als seus afectats. En aquest sentit, demana més acompanyament de la resta d'administracions a poblacions petites com la seva, de 8.000 habitants, ja sigui amb més reunions de coordinació o la cerca de línies d'ajut que puguin tenir al seu abast.

Una persona recollint donatius a favor de la població d'Ucraïna en la concentració duta a terme a Guissona (Segarra) coincidint amb el segon aniversari de l'inici de la invassió russa.

Data de publicació: diumenge 25 de febrer del 2024, 13:31

Localització: Guissona

Autor: Albert Lijarcio
Una persona recollint donatius a favor de la població d'Ucraïna en la concentració duta a terme a Guissona (Segarra) coincidint amb el segon aniversari de l'inici de la invassió russa - Foto: Albert Lijarcio (ACN)

Comentaris