L'Urgell i la Segarra alerten que hi haurà una collita molt reduïda al juny

El sector fructícola es mostra preocupat per la calor avançada d’aquest hivern

Cultius de blat a la demarcació de Lleida Interior
photo_camera Cultius de blat a la demarcació de Lleida

Diversos cultius de secà del país es veuen afectats per la falta de precipitacions que han marcat l’estiu, la tardor i ara també l’hivern.  A les comarques de La Segarra i l’Urgell els cultius de secà s’han vist distorsionats per la falta d’aigua, ja que el cereal que es va sembrar a la tardor no creix perquè al terreny no hi ha saó i a finals de gener, la planta té la mida de la segona setmana després de la plantació.    

El responsable d’UP de la Segarra, Ramon Augé, ha afirmat que a banda de la sequera aquesta problemàtica deriva del fet que al novembre hi va haver moltes gelades continuades de forma ràpida que no van permetre el desenvolupament del blat i l’ordi.

Un altre fenomen meteorològic que està jugant en contra dels productors de cereal és el fet que aquest any hi ha hagut poca boira, que ha provocat falta d’humitat al terreny i una mala alimentació de la planta. Per aquests motius, s’alerta d’una collita molt reduïda al juny que difícilment podrà arribar als 4 o 5.000 quilos per hectàrea.

comentaris