La lleidatana Montse Milan guanya el premi 7lletres de relats, en memòria de l'escriptor Manuel de Pedrolo

La sala del Castell de Concabella, va compaginar l'acte de lliurament del premi literari amb la inauguració de la instal·lació 'Inspiració Infinita' del fotògraf i artista cerverí, Sebastià Caus, que es podrà visitar fins al 31 de desembre
Montse Milan amb representats de l'organització ©JosepAPérez
photo_camera Montse Milan amb representats de l'organització ©JosepAPérez

Les set històries curtes del Manual de supervivència de la lleidatana Montse Milan va ser l'obra guanyadora del premi literari 7lletres, la convocatòria que impulsen el Consell Comarcal de la Segarra i l’Ajuntament de Cervera, als quals enguany s'hi han afegit els Ajuntaments de Tàrrega, i els Plans de Sió. El certamen dedicat a la memòria de l'escriptor Manel de Pedrolo va celebrar aquest divendres la dissetena edició en una vesprada literària al castell de Concabella, als Plans de Sió.

Plans de Sió, on es conserva el fons documental de l’autor, és un municipi del qual també forma part l’Aranyó, on va nàixer Pedrolo el 1918

Premi 7lletres Montse Milan, i Anna Punsoda ©JosepAPérez
Premi 7lletres Montse Milan, i Anna Punsoda ©JosepAPérez

Segons explica Milan, 'Manual de supervivència' són relats que discorren en escenaris d’una gran ciutat, en la qual set dones marcades per un fet passat el fan emergir en el present. L'escriptora és mestra d'educació infantil, una tasca que compagina amb la regidoria de l'Ajuntament de la Guingueta d’Àneu. Milan ha guanyat concursos de relats com els de la Setmana de la Lectura d’Esterri d’Àneu (2018 i 2019) i el de Microrelats de la Vall Fosca (2018 i 2020).

Premi 7lletres Gerard Bidegain, Marta Tricuera, i Alba Hinojosa ©JosepAPérez
Premi 7lletres Gerard Bidegain, Marta Tricuera, i Alba Hinojosa ©JosepAPérez

La guanyadora de premi literari 7lletres, -un dels més ben dotats de Catalunya, segons la membre del jurat Anna Punsoda-, va rebre els 7.000 euros del guardó  de mans dels representants de les entitats patrocinadores i l'empresa Prefabricats Pujol. L'obra de Milan es publicarà en l'obrador de Pagès Editors.

'Inspiració Infinita' Sebastià Caus ©JosepAPérez
'Inspiració Infinita' Sebastià Caus ©JosepAPérez

La sala del Castell de Concabella, va compaginar l'acte de lliurament del premi literari amb la inauguració de la instal·lació 'Inspiració Infinita' del fotògraf i artista cerverí, Sebastià Caus. I també va comptar amb el component poeticomisical dels actors i rapsodes, Gerard Bidegain, Marta Tricuera i el violí d'Alba Hinojosa.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va cloure l'acte en nom dels els organitzadors, assegurant que se sentia emocionada després d'anys participant en el lliurament com a espectadora, en la dissetena edició se sentia orgullosa de formar part del projecte per continuar 'pedrolejant'. Pijuan va afegir que "Tàrrega era la segona casa de Manuel de Pedrolo i, per tant, és molt positiu que la capital de l'Urgell ens unim a l'organització del 7Lletres. El territori treballem plegats per fer més visible el llegat de l'escriptor".

  

comentaris