Març de dones a Guissona per celebrar el 8M amb una programació que reivindica la figura femenina

Guissona presenta el cartell que acompanya la programació per celebrar el Dia Internacional de les Dones ©AjGuissona
photo_camera Guissona presenta el cartell que acompanya la programació per celebrar el Dia Internacional de les Dones ©AjGuissona

Guissona ha donat el tret de sortida a una programació que pretén celebrar el Dia Internacional de les Dones, 8M i ho ha fet publicant a les xarxes socials un dels primers vídeos que configuren el projecte 'La veu femenina de Guissona', unes píndoles enregistrades que mostren la realitat social, política, econòmica, jurídica i personal amb la qual conviuen moltes dones avui dia i la reflexionen.

La programació continuarà activa amb el dia clau, el 8 de març on des de la Plaça Vell Pla del poble es donarà pas a la lectura del manifest i a partir de les 19.00 hores de la tarda es projectarà a la sala polivalent de la Biblioteca de Guissona la pel·lícula 'La fuente de las mujeres', un acte organitzat per Nèvia Associació de dones de Guissona.

Programació del 8M a Guissona ©AjGuissona
Programació del 8M a Guissona ©AjGuissona

Per a la població més jove i en el marc del Projecte Plançó, el pròxim 10 de març s'omplirà un nou autocar per anar fins a Alcarràs i visionar el documental 'El sostre groc' d'Isabel Coixet, per així, després fer-ne una tertúlia. Mentre que a l'11 de març es realitzarà el taller femení 'Temps per a tu' a càrrec de la Sedonina Fàtima Bentoldrà Fernández per tal d'explorar el cos lliure d'exigències, pressions socials, familiars i càrregues emocionals i el mateix dia, però a l'Espai Fassina, se celebrarà el sopar de les dones de Guissona i Comarca

El 12 de març a la Placeta 1 d'octubre, tindrà lloc l'espectacle de titelles 'Estereotips' per a la igualtat de gènere a càrrec de la Companyia La Pantomima i el mateix dia es donarà la benvinguda a la mostra d'art al carrer DONART a la plaça de Capdevila, on a través de les instal·lacions artístiques de Júlia Sangés Caum, Eulàlia Calzada Balcells, Xavi Fonoll Mestres i el Centre de Creació d'ArtSingular de la Fundació Santacreu s'alterarà l'espai quotidià, reivindicant una zona urbanísticament degradada i situant el compromís del Museu de Guissona amb la realitat social actual. Tanmateix, el 25 març hi ha una sortida a Sitges per vivenciar el Festival Internacional de Patchwork. La lluita feminista és col·lectiva, per això, el 31 de març es donarà suport a la lluita transgènere. La programació acabarà el 2 d'abril amb les 'Píndoles, Teatre Breu en espais vius', on s'explicaran tres històries teatrals a racons singulars de Guissona.

comentaris