03.10.2022 |
Territoris.cat

La segona edició del programa es va dedicar al sector de la restauració i va comptar amb 19 inscrits

El programa acull joves d’entre 16 i 29 anys i té l’objectiu de reduir l’atur juvenil a través de diferents programes de: formació, inserció, emprenedoria i autoocupació i orientació laboral

Participants en el curs d'Operacions bàsiques de cuina i cambrer-a a Cervera
Participants en el curs d'Operacions bàsiques de cuina i cambrer-a a Cervera
La segona edició del programa es va dedicar al sector de la restauració i va comptar amb 19 inscrits

El Consell Comarcal de la Segarra impulsa el programa de Garantia Juvenil amb la voluntat d'oferir oportunitat a joves entre els 16 i 29 anys, que ni estudien ni treballen, una iniciativa en la qual s'han inscrit 226 joves des de l'inici de la convocatòria. D'aquests joves 157 continuen participants en altres programes formatius i 69 han trobat feina.

L'àrea de promoció econòmica de l'ens comarcal ha dut a terme una segona edició del programa Joves per l'Ocupació, en el que s'han inscrit 15 persones, en la formació anomenada d'Operacions bàsiques de cuina i cambrer/a, activitat que s'ha realitzat en el Centre d'Innovació i Promoció de la Producció Agroalimentari (CIPPA) de Cervera. Per altra banda 3 persones més han participat en la formació sobre Operacions auxiliars dins la indústria alimentària, formació que s'ha impartit en l'Assessoria Teixidó de Tàrrega.

Participants en el curs d'Operacions bàsiques de cuina i cambrer-a practiquesEn aquest cicle formatiu també hi ha participat una persona en la modalitat d'Auxiliar de serveis en restauració, aquest s'ha dut a terme en el restaurant La Cava de Tàrrega. Totes les formacions s'han dut a terme durant tres mesos amb un total de 180 hores.

La passada setmana es va clausurar el curs d'operacions bàsiques de cuina i cambrer/a, un acte en el qual hi va participar la cuinera Clàudia Torroglosa, qui va explicar que en un primer moment als joves hi manca motivació perquè desconeixen si acabaran cercant feina, però a mesura que el programa avança el qualifiquen molt notablement, ja que més de la meitat aconsegueixen trobar una sortida professional i això els enriqueix.

Per la seva banda Ilham Boutahar, una de les joves que ha participat en el curs, explica que ella és a l'atur i que a través del programa Garantia Juvenil ha pogut tenir una oportunitat.Ilham Boutahar afegeix que està contenta perquè ha après a cuinar coses que desconeixia i que ara ho podrà fer amb les pràctiques que el programa li permet, fent-les al restaurant Bargués de Cervera.

Així de forma coordinada l'Oficina Jove i l'Àrea de Promoció Econòmica treballen plegats per impulsar aquests programes que oferta el Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Fons Social Europeu.

La segona edició del programa es va dedicar al sector de la restauració i va comptar amb 19 inscrits
comentaris