Moments Màgics Espais Únics marató artística de Cervera Capital de la Cultura Catalana

Cal Corominas, escenari de la presentació del darrer treball de la cantautora, Beth Rodergas
photo_camera Cal Corominas, escenari de la presentació del darrer treball de la cantautora, Beth Rodergas

Cervera va viure aquest cap de setmana una autèntica marató artística en el marc de la jornada Moments Màgics Espais Únics (MMEU), una iniciativa en el programa de la Capital de la Cultura Catalana, que va transformar en escenari espais singulars de la ciutat. Un programa amb el qual el públic va poder gaudir d'una combinació de les propostes més tradicionals amb les més innovadores.

La Biblioteca de la Universitat va ser l'escenari de l'obra Les Veus Silents de la Passió MedievalLa Biblioteca de la Universitat va ser l'escenari de l'obra Les Veus Silents de la Passió Medieval, un homenatge a les dones que acompanyen Jesucrist poc abans de la seva mort i crucifixió. La Farinera, un espai recuperat per la Paeria de Cervera, acollia la instal·lació Halab, de la companyia de dansa Sol Picó una obra, que pretén donar visibilitat al drama humanitari dels refugiats.

El besant musical es va traslladar a Cal Corominas, escenari de la presentació del darrer treball de la cantautora, Beth Rodergas, titulat Família, un recull de temes versionats d'artistes que la cantautora admira. En l'aspecte clàssic, el públic va poder escoltar l'obra Les set últimes paraules de Crist a la Creu de Haydn i el segon dels sis quartets de Josep Teixidor, del qual només n'hi ha una còpia manuscrita, i que es conserva a l'Arxiu Comarcal de la Segarra. La interpretació va anar a càrrec del Quartet Teixidor.

El maridatge del xef Sergi Ortiz i el sommelier Juanjo CeresuelaEl Carreró de les Bruixes també va tenir el seu protagonisme en aquest cas dirigit a la quitxalla, amb una Carretada de Contes, que va dur a terme La Guilla Teatre.

I no podien faltar les propostes gastronòmiques, amb el maridatge del xef Sergi Ortiz i el sommelier Juanjo Ceresuela, que van dur a terme a la Casa Museu Duran i Sanpere, amb productes del territori, i el vermut posterior que va tenir lloc a la Casa Dalmases.

Comentaris