23.05.2022 |
Territoris.cat

El Museu de Guissona entra al Registre Oficial de Museus de Catalunya

La inscripció obre l'accés de l'equipament a línies de subvencions així com a servei d'assessorament i de suport tècnic

museu guissona-registre interior
El Museu de Guissona Eduard Camps disposa d’una nova seu des del setembre de 2011 i una exposició permanent totalment renovada
El Museu de Guissona entra al Registre Oficial de Museus de Catalunya

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava, el passat 25 de maig, la resolució per la qual el Museu de Guissona Eduard Camps ha estat inscrit al Registre de Museus de Catalunya. Aquest catàleg oficial de tots els museus del país, del que a partir d’ara formarà part el Museu de Guissona, és un inventari que s’actualitza constantment i pertoca al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya de gestionar-lo i donar-lo a conèixer.

La inscripció al Registre suposa poder accedir a les línies de subvencions destinades als museus inscrits per al desenvolupament d’activitats culturals i de projectes de recerca i de conservació-restauració. El llistat inclou més de 180 museus catalans i permet aparèixer en els diferents suports de promoció i difusió de museus catalans que edita periòdicament el Departament de Cultura. A més, com la resta de museus inscrits, el Museu de Guissona tindrà accés al servei d’assessorament i suport tècnic que el Departament ofereix des dels Serveis d’Atenció als Museus.

Aquest catàleg oficial inclou més de 180 museus catalans

Segons fonts de l'equipament, la majoria d’espais que s’anomenen museus a Catalunya no tenen aquest reconeixement perquè no reuneixen les estrictes condicions tècniques exigides i tenen la consideració de col·leccions, com era el cas del Museu de Guissona fins ara.

Cal recordar que des del setembre de 2011 el Museu de Guissona Eduard Camps disposa d’una nova seu i una exposició permanent totalment renovada (carrer del Tint) i forma un complex conjunt amb el Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso que resta just al costat. A més, recentment, el Parc Arqueològic s’ha convertit en seu del Campus d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquestes substancials millores i voluntat de creixement de la institució, juntament amb el compliment d’una estricta normativa que afecta les instal·lacions, exposició i també, a la documentació del fons, ha estat la clau per assolir la fita de la inclusió del Museu en el Registre oficial.

L’alcalde de GuissonaXavier Casoliva, ha remarcat la importància d’aquest reconeixement perquè posa de manifest el gran potencial de la institució i l’interès dins de l’àmbit de la investigació, l’arqueologia i el turisme cultural. A més de convertir-se en un element destacat de projecció de la vila de Guissona.

El Museu de Guissona entra al Registre Oficial de Museus de Catalunya
comentaris