Neix l'Espiga, el nou espai d'acollida infantil de Guissona

L'espai obrirà les portes a partir de l'11 d'abril i pretén facilitar la conciliació familiar, obrint-se al servei de cura a la infància
L'Espiga de Guissona, el nou espai de cures per la infància ©AjGuissona
photo_camera L'Espiga de Guissona, el nou espai de cures per la infància ©AjGuissona

L'Ajuntament de Guissona impulsa l'espai Espiga a través de l'Àrea Vila i d'Atenció a les Persones, amb la voluntat d'oferir un espai d'acollida infantil puntual a Guissona i facilitar la conciliació familiar a partir de la creació de serveis de cura a la infància, sigui en horaris matinals o de tarda. El servei obrirà les portes a partir de l'11 d'abril i anirà a càrrec de l'empresa Quàlia, que farà propostes educatives i lúdiques d'educació en valors i perspectiva de gènere per a infants de 3 a 8 anys.

El nou espai sorgeix de la subvenció rebuda pels Consells Comarcals des del Departament d'Igualtat i Feminismes en relació amb el finançament de serveis de cura puntuals

El nou espai Espiga per a infants ©AjGuissona
El nou espai Espiga per a infants ©AjGuissona

La iniciativa s'adreça de forma prioritària a les famílies monomarentals o monoparentals, famílies amb responsabilitat de cura acreditada, mares en situació de violència masclista i altres famílies que no tenen horaris compatibles amb la portada o recollida dels infants a l'escola.

El nou espai presenta un espai d'acollida lúdic amb capacitat d'acollida de 10 infants a la vegada, a més, s'ha treballat en la normativa d'ús de l'espai i en la imatge i promoció d'aquest, fent-ne difusió als centres educatius i serveis socials amb l'objectiu de poder arribar a les famílies que ho necessiten.

L'Espiga ofereix el servei Despertador, que permet fer trucades als infants de més de 9 anys perquè es preparin per anar a l'Escola i acollida des de les 07.30 hores per a menors de 8 anys amb trasllat als centres educatius; Servei de tarda, acollint des de la sortida de l'Escola fins a les 18.00 hores; i Acollida puntual de suport a altres activitats del municipi.

L'alta del servei que és de caràcter gratuït, se sol·licitarà des de la pàgina web de l'Ajuntament de Guissona i amb el suport dels serveis socials i dels centres educatius.

Jornada de portes obertes

Per tal de donar a conèixer l'espai a la població, es farà una jornada de portes obertes el dimecres, 5 d'abril de 18.00 a 19.00 hores i el dijous, 6 d'abril de 12.00 a 13.00 hores

Jornada de portes obertes de l'Espiga ©AjGuissona
Jornada de portes obertes de l'Espiga ©AjGuissona

Comentaris