17.01.2022 |
Territoris.cat

Nou impuls per a la iniciativa '7lletres. El premi literari i més coses' de la Segarra

El Consell, la Paeria i la Fundació privada Manuel de Pedrolo renoven un conveni de col·laboració per promocionar el patrimoni literari i cultural de la comarca

Signatura conveni Cervera Pedrolo 1 interior
Moment de la signatura de l'acord al Consell Comarcal
Nou impuls per a la iniciativa '7lletres. El premi literari i més coses' de la Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra ha acollit aquest dilluns la signatura de renovació del conveni de cooperació interadministrativa entre l'ens comarcal, la Paeria de Cervera i la Fundació Privada Manuel de Pedrolo. 

L'acte ha comptat amb Xavier Casoliva per part del Consell Comarcal; Ramon Royes, alcalde de Cervera, i la presidenta de la Fundació Privada Manuel de Pedrolo, Adelais de Pedrolo. A la signatura també han participat Jaume Rossich, regidor de cultura a l'Ajuntament de Cervera;  Anna Bellido, del Centre Municipal de Cultures, i la tècnica de cultura del Consell, Maria Josep Jové.  

El conveni es va signar per primera vegada l'any 2007, si bé s'ha procedit a la seva renovació per tal d'incorporar el Centre Municipal de Cultura de la Paeria de Cervera.

L'acord reflexa l'interès en continuar promovent el reconeixement de la figura de l'escriptor segarrenc, Manuel de Pedrolo, donant a conèixer alhora el patrimoni literari i cultural d'aquesta comarca, tenint per objecte la convocatòria 7 lletres. El premi literari i més coses que es duu a terme amb la coordinació de les diferents entitats municipals, associacions culturals, museus, biblioteques, centres educatius i altres per convertir la Segarra en un referent important dins el món de les lletres.

Aquest premi es convoca des de l'any 2006 i té una dotació econòmica de 7.000 € per un recull de 7 relats, sent el més ben dotat dotat de les Terres de Lleida.

Les bases per a l'11a edició ja estan publicades i es poden consultar a través del portal web; http://www.7lletres.org/

Nou impuls per a la iniciativa '7lletres. El premi literari i més coses' de la Segarra
comentaris