13.08.2020 |
Territoris.cat

Nova edició del 'Maria Canals porta cua' de Cervera aquest divendres

La iniciativa posa disposició de tothom dos pianos per a qui els vulgui tocar a la plaça Major, a la plaça Joan Salat i la plaça Universitat

Autoritats i organitzadors posen amb el cartell de l'edició d'enguany
Autoritats i organitzadors posen amb el cartell de l'edició d'enguany
Nova edició del 'Maria Canals porta cua' de Cervera aquest divendres

El pròxim divendres 13 de maig es repetirà la iniciativa El concurs de música Maria Canals porta cua a Cervera, que facilitarà dos pianos a disposició de tothom que els vulgui tocar a la plaça Major (tot el dia), a la plaça Joan Salat (matí) i la plaça Universitat (tarda). La quarta edició de la convocatòria va estar presentat en roda de premsa pel paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; el gerent del Concurs Maria Canals, Jordi Vivancos; la directora del Conservatori Professional de Música de Cervera, Estefania Balcells; i el responsable del Departament de Piano del Conservatori, Santi Riu.

En l’acte de presentació, Royes ha afirmat que “la iniciativa demostra que Cervera és una ciutat referent en cultura”.

Durant tot el matí, mig miler d’alumnes de totes les edats procedents dels diferents centres educatius de la ciutat, coma la Llar d’infants Arrel, Escola Bressol La Baldufa, Escola Jaume Balmes, Escola Mn. Josep Arques, Escola Les Savines, Institut Antoni Torroja i Institut La Segarra, Centre Ocupacional l’Espígol, i l’ESC Ramon Faus i Esteve de Guissona, protagonitzaran una activitat educativa al voltant dels pianos. Enguany aquesta edició estarà dedicada a Granados amb motiu del centenari de la seva mort i en ser el compositor més prolífic de les Terres de Lleida.

Arran d’això les sessions didàctiques estan destinades a conèixer la figura humana i artística d’aquest músic. 

Enguany s'ha ampliat l'oferta de les sessions didàctiques també a altres centres educatius de la comarca, atès l'interès que han mostrat, com l’Escola Ramon Faus i Esteve de Guissona.

La tradició musical de Cervera es farà palesa durant tota la tarda amb actuacions al piano de diferents alumnes del Conservatori Professional de Música que, sols o acompanyats d’algun grup de cambra del municipi, oferiran als passejants múltiples actuacions al piano. Finalment, al vespre, el pianista Luís Grané oferirà una classe magistral seguida d’un recital a les 19.30 hores al piano situat a la plaça Universitat.

Nova edició del 'Maria Canals porta cua' de Cervera aquest divendres
comentaris