Quatre dècades d'Aquelarre i retorn al nucli antic de Cervera

L'acte més esperat de l'Aquelarre, escorreguda del Mascle Cabró
photo_camera L'acte més esperat de l'Aquelarre, escorreguda del Mascle Cabró

L'Aquelarre de Cervera commemorava la quarantena edició, recuperant l'escenari del nucli antic,  després del trasllat provisional de l'any passat a la plaça Pius XII a causa de les obres al nucli antic. S'ha recuperat així com a principal escenari la plaça de Cal Racó, l'espai central per excel·lència de la festa del foc i les bruixes, que ha omplert durant tot el cap de setmana la capital de la Segarra amb milers de visitants.

Ha tingut com a argument principal la mort i la purga de l'ànima i que explora la dualitat entre el bé i el mal, entre el paradís terrenal i l'inframón

Espectacle de la companyia Alea en l'Aquelarre de Cervera 1Segons el regidor de l'Aquelarre, Marc Llorens, enguany es calcula que s'arribarà als 30.000 visitants, o fins i tot es superarà aquesta xifra. Són doncs 5.000 més que l'any passat i aquest augment s'atribueix, en part, a la celebració del quaranta  aniversari i als grups convidats enguany, com la Pegatina i els Pastorets Rock.

L'espectacle central de la festa va començar a les onze de la nit de dissabte amb l'encesa de la universitat i ha conclòs passades les quatre de la matinada de diumenge, amb la invocació, aparició i escorreguda del seu màxim protagonista, el Mascle Cabró. Un espectacle que, en aquesta quaranta edició, ha tingut com a argument principal la mort i la purga de l'ànima i que explora la dualitat entre el bé i el mal, entre el paradís terrenal i l'inframón. Durant tot el cap de setmana s'han consumit 380 quilos de pólvora.

En aquest espectacle hi han participat una cinquantena d'actors i actrius, percussionistes i membres de diverses entitats cerverines, en un espectacle dirigit pel cerverí Albert Parra, de la companyia local Alea Teatre, que s'ha tornat a posar al capdavant de la direcció artística de la festa per setena vegada en tota la seva història. L'espectacle ha comptat amb música en directe, interpretada per vuit musics, composada per Carlos Montfort (Blaumut, Sílvia Pérez Cruz...) i creada especialment per a l'Aquelarre. 

Durant tot el cap de setmana s'han consumit 380 quilos de pólvora.

L'Aquelarre de Cervera va cremar més de 350 kilos de pólvoraSeguint amb la línia iniciada l'any passat pel mateix director artístic, el muntatge ha estat concebut per ser vist en un angle de 360 graus, amb elements mòbils i itinerants que exploten el diàleg entre públic i espectacle, amb una estètica visual i plàstica que, en certs elements, recorda un altre cop a l'estètica de l'imaginari gaudinià.

L'espectacle, dividit en tres actes, ha donat pas a l'aparició, invocació i escorreguda del mascle Cabró, un dels plats forts de la festa que s'ha acompanyat, com no podria ser d'una altra manera, del foc, principal protagonista de l'Aquelarre. I ho ha fet de la mà dels amfitrions, la Colla de Diables de Cervera Carranquers, que en aquesta edició s'han acompanyat de dues colles convidades, el Ball de Diables de la Colla Jove de Ribes i el Ball de Diables de Tarragona. 

comentaris