El republicà Joan Santacana nou Paer en cap de Cervera després de guanyar la moció de censura contra Ramon Augé

Santacana ha explicat que en el darrer any hi ha hagut manca de comunicació i absències de l'alcalde tot i que ells han ofert mà estesa per negociar i parlar de pressupostos
El nou Paer en cap de Cervera, Joan Santacana
photo_camera El nou Paer en cap de Cervera, Joan Santacana

El republicà Joan Santacana s'ha convertit en el nou alcalde de Cervera després de guanyar la moció de censura contra Ramon Augé, de JxCat. La moció s'ha aprovat amb els vuit vots a favor d'ERC, la CUP i la formació independent SiF, i els cinc vots en contra de JxCat i el PSC, que des del març han governat amb minoria.

Santacana ha assegurat que l'alcaldia de Cervera era el somni de Ramon Augé i un objectiu que va mantenir tot i la negociació després de les eleccions municipals de 2019 on va quedar demostrat que tenia lligat un pacte per arribar-hi sense ser la força més votada. En aquell moment, Santacana ha reconegut que no tenien suport suficient per presentar la moció tot i que el 58% dels vots eren a formacions d'esquerres i el 68% a forces sobiranistes. És per això, que el nou paer en cap de la capital de la Segarra ha assegurat que ara la lògica del que deien els veïns s'ha fet pas.

Ple de la moció de censura a l'alcalde de Cervera, Ramon AugéSantacana també ha acusat a Augé de no saber liderar el govern municipal, després de la sortida de SiF al març. En aquest sentit, ha explicat que en el darrer any hi ha hagut manca de comunicació i absències de l'alcalde tot i que ells han ofert mà estesa per negociar i parlar de pressupostos. Una mà estesa, que segons el republicà, ha estat rebutjada per Augé amb el silenci com a resposta més freqüent.

Santacana ha retret a Augé tenir por i l'ha acusat de posar totes les traves possibles a la celebració del ple de la moció de censura

De la seva banda, l'alcalde sortint, Ramon Augé, ha remarcat que aquest darrer any s'han trobat amb circumstàncies excepcionals que han condicionat l'acció de govern, com l'important incendi que va afectar les naus d'una empresa del polígon, els temporals Dana i Glòria que han afectats equipaments i camins municipals, o la crisi de la covid-19.

Augé ha criticat durament als republicans, la CUP i SiF el fet que hagin decidit presentar la moció de censura en plena crisi per la pandèmia sanitària i ha assegurat que no té cap sentit

En aquest sentit, el líder de JxCat ha lamentat que mentre ells treballaven en unes condicions on tot estava tancat, l'oposició ha configurat la moció de censura que l'ha fet fora de l'alcaldia. Davant el que ha qualificat com una irresponsabilitat ha avisat que si al final no hi ha un govern amb un suport majoritari de els forces que han donat suport a la moció, s'haurà donat un espectacle.
 

El nou govern, dissabte al migdia

Està previst que aquest dissabte a les dotze del migdia es faci la presentació oficial del nou govern de la Paeria de Cervera a les escales del convent de Sant Domènec. Joan Santacana no ha volgut desvetllar encara si comptarà amb el suport dels 8 regidors que han votat a favor de la moció de censura tot i que ha reconegut estar en contacte permanent amb la CUP i SiF per formar un govern ampli.
 

Comentaris