La Segarra presenta el catàleg dels espais d'interès natural de la comarca

Els espais naturals de Granyena i del Llobregós van ser declarats, l'any 1992, Espai d'Interès Natural, dins del Pla d'espais d'interès natural de Catalunya (PEIN) per la seva singularitat, és una de les zones guixenques més importants de Catalunya i una de les més en conservades
Tríptic Espais Naturals de la Segarra
photo_camera Tríptic Espais Naturals de la Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra ha presentat el primer dels fulletons informatiu que té previst editar amb objectiu de divulgar els detalls dels espais naturals de la comarca, característiques geològiques, el tipus de vegetació i la fauna, i ha començat per les zones de Granyena, i el Llobregós. El full informatiu es completa amb dades sobre la importància de l'empremta humana sense la qual aquests espais no serien el mateix, sobretot pel que fa a l'arquitectura popular.

Els espais naturals del Llobregòs  @EspaisNaturalsdePonentEl Consell Comarcal de la Segarra, també preveu que aquesta informació no tan sols servei per amants de la natura, sinó que també animi als aficionats a les rutes en bicicleta i el senderisme, per aquest motiu el fulletó també inclou aquest tipus de rutes, que discorren per les zones humides de la Segarra A més de la informació esmentada, en el tríptic, hi trobarem informació de les zones humides de la Segarra.

Aquests espais naturals amb les seves espècies i paisatges singulars són susceptibles de ser potenciats i divulgats en un marc d'oferta turística de qualitat

GRANYENA DE SEGARRAA més, un dels principals valors turístic de les zones rurals és el patrimoni natural i paisatgístic. El turisme vinculat als espais naturals, l'ecoturisme, el turisme ornitològic, el turisme fotogràfic, etc. són variants en auge i molt interrelacionades amb el territori on es desenvolupen i permeten canalitzar un desenvolupament econòmic local.

Els espais naturals de Granyena i del Llobregós apleguen un conjunt de pobles i masies en un paisatge marcadament rural. Aquest espai natural va ser declarat, l'any 1992, Espai d'Interès Natural, dins del Pla d'espais d'interès natural de Catalunya (PEIN) per la seva singularitat. És una de les zones guixenques més importants de Catalunya i una de les més en conservades. Un lloc molt interessant per als amants de la natura, per la seva geologia, vegetació i fauna.

LaTorre d'en Carles a GuissonaL'Espai Natural de Granyena, situat al sud de la comarca de la Segarra, combina terrenys de conreu de secà amb marges herbacis a les comalades i petits boscos de pins, roures i alzines als turons i terrenys més pendents.

A més de l'espai natural Granyena i del Llobregós, a la Segarra hi ha l'EIN de Plans de Sió, que, amb les peixeres del Sió, s'inclourà en un proper fulletó.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Tríptic Espais Naturals -Segarra

Comentaris