21.01.2022 |
Territoris.cat

La Segarra és la segona comarca de Catalunya amb més població estrangera

Aquesta dada s’extrau de la presentació de memòria 2015 del servei d’informació i atenció a persones estrangeres que el Consell Comarcal ofereix a la comarca

Presentació de la memória  en la seu del Consell Comarcal e la Segarra 1
Presentació de la memória en la seu del Consell Comarcal e la Segarra
La Segarra és la segona comarca de Catalunya amb més població estrangera

El Consell Comarcal de la Segarra va acollir la presentació de les dades del servei sobre orientació i informació dels tràmits i procediments de les persones nouvingudes i que l'ens comarcal ofereix a la comarca des de l'any 2003.

La presentació va anar a càrrec de la tècnica d'immigració al Consell, Noèlia Hurtado, que presta el servei directament i acompanyada de Toni Moya de CITE (CCOO).

A la presentació van assistir la consellera comarcal de serveis socials, Núria Magrans, i la consellera d'atenció a les persones, Rosa Ribas, acompanyades dels professionals de serveis socials al Consell Comarcal, principals interessats de les dades vigents a la comarca quant a immigració.

De le dades més rellevants se n'extrau que la Segarra, actualment, és la segona comarca de Catalunya amb més població estrangera. Les persones immigrades a la comarca representen el 24% del total de la població. Tot i que de la memòria se n'extrau que des de l'any 2012 el saldo migratori és negatiu, per la qual cosa, la Segarra està perdent població, marxa més gent que arriba. Es detecta que la població aturada és del 10,46% i majoritàriament es concentra més a Cervera.

Tal com explica, Núria Magrans, consellera de l'àrea les nacionalitats, no s'han aturat i cal preveure com s'informa sobre el nou procediment. Es detecta que hi ha la dificultat que amb el nou procediment quedin fora moltes persones no alfabetitzades o amb baix nivell formatiu, cosa que suposa un fre a la seva inclusió social.

En el marc de la presentació de la memòria també es va informar de la situació actual dels refugiats, de les rutes que segueixen i dels acords de la UE de repartiment de refugiats, com l'acord amb Turquia pel que fa a la devolució de persones.

La Segarra és la segona comarca de Catalunya amb més població estrangera
comentaris