TV3 gravarà a Cervera la nova sèrie 'El lloc dels fets' amb la participació d'actors locals

Les gravacions s'iniciaran els dies 15, 16 i 17 de juny i recrea fets històrics que es rodaran als claustres de la Universitat, el Paranimf i passadissos

Equip de TV3 a Cervera interior
photo_camera L'equip de producció de TV3, en la seva visita a Cervera

El nou programa El lloc dels fets, que està preparant la cadena pública catalana TV3 amb la col·laboració de les diputacions de Catalunya explicarà, al llarg de tretze capítols, fets històrics que han passat a punts emblemàtics de Catalunya. Aquests fets rellevants s’explicaran des del mateix lloc on van succeir tot fent una breu recreació dels fets i ho complementa amb entrevistes amb historiadors.

Un dels episodis tindrà lloc a la Universitat de Cervera durant el segle XVIII. En el mateix programa es tractarà temes de promoció turística de la Segarra com la Ruta dels castells del Sió i el Camí ignasià Segarra-Urgell.

El saló de Plens de la Paeria recrearà un despatx senyorial a Madrid

Per aquest motiu, un equip de TV3 es va posar en contacte amb l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra per tal de concertar una visita a Cervera i a la comarca i poder fer localitzacions. L’equip de producció de El lloc dels fets, acompanyats pel conseller comarcal de turisme Vicenç Roig i per la tècnica de turisme i de cultura del Consell Comarcal de la Segarra, Mariajosep Jové, van visitar la Universitat i espais relacionats amb aquesta institució, com la cel·la de Jaume Balmes a la residència Mare Janer; la sala de Plens de la Paeria de Cervera, que conserva part del mobiliari de l’últim claustre de professors universitaris, i el Museu Comarcal de Cervera, on van poder veure el curt Camí ral.

Els espais escollits per dur a terme les gravacions han estat els claustres de la Universitat, el Paranimf i passadissos. El saló de Plens de la Paeria ha estat escollit per recrear un despatx senyorial a Madrid. El carrer Major i la Plaça Major de Cervera també seran escenaris en aquest capítol de la sèrie.

Els dies 15, 16 i 17 de juny està previst que s’iniciïn les gravacions a Cervera amb la participació d’actors locals.

Comentaris