06.10.2022 |
Territoris.cat

Susanna Batalla, guanyadora del XIV Premi 7lletres amb Com ho sabeu, vosaltres, que sou vius?

DSC_0390
El premi 7lletres és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de la Fundació Manuel de Pedrolo
Susanna Batalla, guanyadora del XIV Premi 7lletres amb Com ho sabeu, vosaltres, que sou vius?

Susanna Batalla és barcelonina. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, col·laboradora de l’Ateneu Barcelonès, a més d’escriptora és guionista de documentals i d’obra de ficció. També té experiència en la producció cinematogràfica. Entre els premis que ha guanyat, en destaquem el Miquel Arimany de prosa (2016).

Originals, reflexius i molt humans, els set contes de Com ho sabeu, vosaltres, que sou vius? tenen personatges, espais i temps molt variats. Quin tema els uneix? Doncs això tan complex i tan senzill que anomenem la vida. I la mort, companyes inseparables i les dues tan imprevisibles. I l’amor, que li dóna sentit. I el fracàs de l’amor, que sovint canvia per complet una vida. I els prejudicis, que marquen la vida de tantes persones. Però, realment, com saber que som amos d’això que en diem la nostra vida?

En l’edició d’enguany, la catorzena, es van rebre n total de 27 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, es va requerir la col·laboració d’un comitè de lectura que va fer una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició vanestar seleccionats 10 originals. El jurat estava format per Anna Sáez, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

L’acte de lliurament de premi va tenir lloc el 5 de juliol, a l’antiga església de Sant Domènec de Cervera. El motiu de fer-ho a Cervera, a més de què la Paeria és una de les entitats organitzadores del premi 7lletres, és que la ciutat ostenta la Capitalitat de la Cultura Catalana 2019.

Al lliurament, a més de persones relacionades amb 7lletres i el món de la cultura de la Segarra, hi van assistir representants de les entitats organitzadores; mecenes del premi com Jordi Pujol, de prefabricats Pujol, Lluís Pagès, de Pagès Editors  i Josep M Llobet, d’informàtica 1Minut; el president de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Antoni Balasch i Anna Maria Villalonga, que va ser comissària de l’Any Pedrolo.

Com el l’edició anterior, l’acte de lliurament de premi, no tanca les activitats de 7lletres. El 10 d’agost es presentarà, a Montoliu de Segarra, el Cd amb música de jazz i textos de Manuel de Pedrolo i, a la tarda, es preveu fer una ruta literària a l’Aranyó i un recital poètic musical al cementiri de Cervera.

7lletres. El premi literari i més coses, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de la Fundació Manuel de Pedrolo.

Susanna Batalla, guanyadora del XIV Premi 7lletres amb Com ho sabeu, vosaltres, que sou vius?
comentaris