23.05.2022 |
Territoris.cat

Tarroja es mobilitza davant la decisió de Salut del trasllat del metge cap a Cervera

Els tarrogencs es mostren en total disconformitat davant aquesta decisió i afirmen que és greuge que fomenta el despoblament
Tarroja de Segarra salvem el consultori-3214 cc segarra
Els veïns de Tarroja de Segarra concentrats davant del consultori.
Tarroja es mobilitza davant la decisió de Salut del trasllat del metge cap a Cervera

El passat dilluns, 25 de gener, els veïns de Tarroja de Segarra es van mobilitzar davant la decisió unilateral de Salut del trasllat del metge de Tarroja cap al CAP de Cervera. Els concentrats denunciaven que el departament de Salut va prendre aquesta decisió sense consultar ni informar els municipis afectats.

Tarroja de Segarra salvem el consultori-3264Els veïns de Tarroja concentrats davant del consultori mèdic.

A Tarroja hi ha un consultori mèdic que presta servei a 17 nuclis de població dels municipis de Torrefeta i Florejacs, Plans de Sió, Cervera i Tarroja. Com es pot veure, és un territori bastant dispers. La solució proposada per continuar prestar servei a aquests municipis tot i el trasllat del metge, segons els tarrogencs, no seria suficient: trobar un altre metge que, un cop hagi finalitzat la seva jornada diària, vulgui prestar, a més a més, el servei dos dies a la setmana al consultori de Tarroja.

Segons explica l’alcaldessa de Tarroja, Imma Secanell, amb aquesta decisió s'estarien discriminant els veïns d'aquests municipis

Amb aquesta decisió, les hores de visita del metge de Tarroja es veuen reduïdes a la meitat, una opció "insuficient, tenint en compte que es tracta d´un territori amb gran part de la gent d´edat avançada i compren fins a 17 nuclis de població de 4 municipis diferents", exliquen els tarrogencs, afirmant que així "deixen desemparades una part de la població majoritàriament d'edat avançada".

Tarroja es mobilitza davant la decisió de Salut del trasllat del metge cap a Cervera
comentaris