Torà, segon municipi de la comarca de la Segarra, que implanta la recollida porta a porta amb cubells amb xip

Lliurament dels cubells amb xip als veïns de Torà
photo_camera Lliurament dels cubells amb xip als veïns de Torà

El passat cap de setmana el municipi de Torà va inaugurar el nou sistema de recollida de la brossa porta a porta, amb els cubells personalitzats amb xip El consistori va lliurar els cubells de 23 litres amb els quals els usuaris hauran de gestionar les diferents fraccions, l'orgànica els dimecres, divendres i diumenges, i el rebuig els dimarts.

El consistori ha dut a terme una xerrada per tal d'informar els veïns el funcionament del nou sistema, un acte en el qual van participar la tècnica de l'àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal, Jordina Fontanet.

Reunio informativa del Consell Comarcal de la Segarra 1En el municipi s'han repartit 408 cubells amb xip, que permetran millorar els índexs de recollida selectiva i al mateix temps permetrà bonificar amb descomptes a la taxa d'escombraries als veïns que més reciclen.

El consell Comarcal de la Segarra va implantar aquest sistema a Sant Guim de Freixenet, i després de Torà, a la tardor o farà a Guissona i Cervera i de cara a l'any 2018 a Sant Ramon i Sanaüja.

El Conseller Comarcal de l'àrea de Gestió de Residus, Josep Maria Calderó, va explicar que en la darrera sessió del Ple Comarcal, es va aprovar que a la resta de la comarca, es posaria en funcionament un nou sistema de recollida per als nuclis rurals amb una població de menys de 300 habitants. El sistema consisteix en la gestió de la fracció orgànica a través de compostadors comunitaris i la resta de fraccions amb àrees d'aportació on hi haurà ubicats monòlits metàl·lics pels cubells de rebuig i, contenidors de selectiva per a envasos, paper/cartó i vidre.

Comentaris