El darrer esdeveniment il·legal a Torà va reunir al voltant de 500 persones des del divendres 17 de febrer

L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, explica que és la tercera vegada que s’organitza aquest tipus de festa en aquest espai i que no comptava amb el permís de l’Ajuntament ni el propietari de la masia, i no descarta que s'hen tornin a convocar
Vehicles que van participar en la festa il·legal de Torà ©OriolBosch
photo_camera Vehicles que van participar en la festa il·legal de Torà ©OriolBosch

La festa il·legal que va congregar mig miler de persones aquest cap de setmana en els terrenys d’una masia abandonada de Torà va acabar aquest dilluns, després de tres dies. La convocatòria clandestina al municipi garriguenc es va iniciar el divendres dia 17 i va acabar ahir al matí, tot i que fins al migdia encara quedaven persones.

L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va explicar que la música va parar vora les dues de la matinada de dilluns, i considera que en aquell moment es van començar a desmuntar els equips de so, que es van retirar ahir a primera hora del matí. Malgrat això, a les dotze del migdia encara quedaven alguns assistents, però, segons va apuntar, estarien dormint per marxar més tard.

Vehicles que van participar en la festa il·legal de Torà ©OriolBosch
Vehicles que van participar en la festa il·legal de Torà ©OriolBosch

Coscollola va confirmar que és la tercera vegada que s’organitza aquest tipus de festa en aquest espai i que no comptava amb el permís de l’Ajuntament ni el propietari de la masia, i no va descartar que torni a produir-se una nova festa il·legal perquè “si hi ha hagut una tercera, pot haver-hi una quarta i una cinquena”. Per això, des del consistori s’estudien mesures com “tallar el camí perquè no puguin accedir-hi”, ja que les dues altres festes van tenir lloc al mateix espai. El camí d’accés a aquesta finca es va arranjar al setembre seguint criteris de gestió forestal sostenible, que obliguen a una amplada de quatre metres de via, aquest fet facilita l’accés de vehicles pesants, com “els equips de so i camions grossos” que van fer possible l'esdeveniment musical. El soroll va ser el principalment problema pels veïns de Torà perquè “la música estava molt forta i els veïns no podien dormir a la nit”, va assegurar Coscollola.

Malgrat el soroll i la malmesa dels camins, l’alcalde de Torà va assenyalar que els participants de la festa il·legal van ser cívics i “pacífics”, a més va afegir que “tot ha quedat bastant net”

Davant la festa il·legal, els Mossos d’Esquadra van habilitar un dispositiu per controlar les persones que hi entraven i sortien per a evitar que se sumessin més participants, a més de fer proves d’alcoholèmia i detecció de droga a les persones que sortien del recinte. “Molts, però, hi van accedir per camins alternatius per saltar-se el control”, va explicar l’alcalde de Torà. Arran de les identificacions, els Mossos van detenir una persona a qui li constava un ordre judicial pendent. Els participants van arribar des de diversos punts de l’Estat i també de França i Bèlgica, va dir Coscollola. Els Mossos, però, “només podien fer controls semblants als de trànsit, perquè es tracta de faltes administratives i no de cap delicte”, va lamentar l’alcalde, per això, va reiterar que “hem de tallar el camí, no podem fer res més”.

comentaris