Aitona vol frenar el projecte del pas de la línia de molt alta tensió pel municipi

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha dit que la MAT tindria un impacte negatiu directe molt important, tant a nivell mediambiental com de sostenibilitat, i també afectaria tal com està plantejada l'agricultura i ramaderies locals

Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a Aitona
photo_camera Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a Aitona.

L'Ajuntament d'Aitona ha mostrat el seu rebuig frontal al projecte de desplegament de la línia aèria de molt alta tensió (MAT) impulsat per l'empresa Forestalia que passa pel municipi i ha presentat un ple d'al·legacions a la subdelegació del govern espanyol a Lleida i al Ministeri de Política Territorial. En concret, es tracta de la LAAT SET Bajo Cinca 3E-SET Sant Roc, de 78,591 quilòmetres, que preveu un tram de 2,9 quilòmetres que transcorreria pel terme municipal d'Aitona, en paral·lel a l'autopista. El consistori ha mostrat la seva oposició frontal al projecte des que a mitjans del passat mes de desembre es va comunicar que s'estava tramitant l'autorització administrativa prèvia i declaració d'impacte ambiental del projecte.

A més, aquesta línia MAT també afectaria els terme municipals de Torrent de Cinca, Fraga, Massalcoreig, Soses, Torres de Segre, Sudanell, Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Lleida, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Torregrossa, Juneda, les Borges Blanques, La Floresta, Arbeca, Els Omellons, Maldà, Sant Martí de Riucorb, Nalec i Ciutadilla

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha dit que la MAT representaria per al poble i el territori un "greuge molt important i una cicatriu" al paisatge sense remei que heretarien les properes generacions. Així mateix, considera que tindria un impacte negatiu directe molt important, tant a nivell mediambiental com de sostenibilitat, i també afectaria tal com està plantejada l'agricultura i ramaderies locals i a les propietats privades d'alguns veïns.

Un cop es va anunciar el projecte, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Aitona va presentar un ple d'al·legacions per aturar l'avanç del pla i va iniciar converses amb els veïns afectats per tal d'informar-los sobre el projecte i assessorar-los en cas que també volguessin presentar al·legacions.

Pujol ha explicat que si bé l'Ajuntament no té competències per a decidir sobre el projecte, és "imprescindible" defensar els interessos i el benestar de tots els veïns. Per això, ha dit que faran tot el possible perquè el projecte no avanci tal com està plantejat.

Comentaris